Giulia Business
  • Stijl
  • Technologie
  • Veiligheid
  • Dynamiek
  • Wielophanging
  • Motoren
  • Uitvoeringen
Stijl

EXTERIEUR

Italiaans design

Stijl is een aangeboren eigenschap. Een eigenschap die elke Alfa Romeo van nature heeft en tot uiting komt in een vormgeving die zich kenmerkt door een consequente keuze voor zuivere, ingetogen lijnen, evenwichtige proporties en juiste verhoudingen. De nieuwe Giulia zet deze designtraditie voort met enkele functionele stylingelementen die hem een geheel eigen identiteit geven, zoals de aerodynamische uitsparing op de flanken, zijn gespierde achterzijde en natuurlijk de klassieke driedelige Alfa Romeo-grille als herkenbaar stijlicoon. Daarmee vormt hij de perfecte belichaming van Alfa Romeo's 'La Meccanica delle emozioni', de 'Mechanica van de emoties'.

Standaard op de Giulia benzine Business uitvoeringen: 16-inch lichtmetalen velgen.
Elektrisch verstelbare en inklapbare buitenspiegels: standaard op de Business-versie.
Veiligheidsverhogend: de led-achterlichten staan garant voor een goede zichtbaarheid onder alle weersomstandigheden.

INTERIEUR

Uitzonderlijk comfortabel

Het interieur van de nieuwe Giulia is vormgegeven met de bestuurder als uitgangspunt. Voorop stond een perfecte ergonomie, waarbij de technologie in dienst moest staan van het rijplezier. De middentunnel en het instrumentenpaneel met infodisplay zijn naar de bestuurder gericht. De bestuurdersstoel is zesvoudig handmatig verstelbaar en net als de rest van het meubilair bekleed met exclusieve zwarte technostof die met ambachtelijke precisie is afgestikt. Ook voor de overige inzittenden biedt de Giulia een zeer hoog niveau aan comfort.

Alfa Romeo Giulia Base Interni
Standaard op de Giulia Business: exclusieve zwarte technostof.
Op de linkerspaak van het met zwart leder beklede stuurwiel bevindt zich de startknop.
Technologie
Technologie

AUDIO & COMMUNICATIE

Infotainmentsysteem van de nieuwste generatie

De nieuwe Giulia is standaard uitgerust met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie dat behalve via het 6,5-inch touchscreen in het dashboard, spraakcommando's en de toetsen op het stuurwiel, ook kan worden bediend met een intuïtieve draaiknop op de middentunnel: de Rotary Pad. Via Bluetooth® is het mogelijk een smartphone aan het systeem te koppelen voor handsfree bellen of het afspelen van eigen playlists. Ook is er zowel voorin als achterin een USB-aansluiting aanwezig: ideaal voor wie veel voor de zaak onderweg is.

Het infotainmentsysteem van de Giulia Business heeft een geïntegreerd navigatiesysteem.
De automatische dualzone airconditioning is voorzien van een Air Quality System, een systeem dat de luchtkwaliteit in het interieur bewaakt.
Parkeersensoren achter behoren tot de standaarduitrusting van de nieuwe Giulia Business.
Veiligheid
Veiligheid

VEILIGHEID

GEAVANCEERDE VEILIGHEIDSVOORZIENINGEN

De nieuwe Giulia Business is uitgerust met geavanceerde actieve veiligheidssystemen. Het Integrated Brake System (IBS) is een nieuw elektromechanisch systeem waarin de functies van de stabiliteitsregeling en het remsysteem zijn geïntegreerd en dat zich onderscheidt door een ultrakorte remweg: van 100 km/h naar stilstand in 38,5 meter. FCW (Forward Collision Warning) en LDW (Lane Departure Warning) - eveneens standaard - dragen met behulp van innovatieve sensorsystemen bij aan het voorkomen van botsingen. Optioneel kan het veiligheidspakket van de Giulia Business worden uitgebreid met Blind Spot Monitoring (BSM) dodehoekbewaking en een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen in het camerabeeld.

Lane Departure Warning (LDW): waarschuwt de bestuurder bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook.
Forward Collision Warning (FCW): waarschuwt de bestuurder voor een frontale aanrijding en activeert zo nodig automatisch het remsysteem voor een noodstop.
Blind Spot Monitoring (BSM): maakt gebruik van twee radars in zijkanten van de achterbumper om de bestuurder met een oplichtend symbool in de buitenspiegels te waarschuwen voor de aanwezigheid van een ander voertuig of object in de dode hoek naast of achter de auto.
Dynamiek
Dynamiek
Wielophanging
Wielophanging

WIELOPHANGING

Innovatieve wielophanging - made by Alfa Romeo

Dankzij de toepassing van geavanceerde technologie en materialen combineert de nieuwe Giulia een optimale handling met premium comfort. De wielgeometrie is geoptimaliseerd met behulp van het gepatenteerde Alfa™ Link-systeem. Het gebruik van aluminium wieldraagarmen voor zowel de voor- als achteras zorgt daarbij voor een beperking van het onafgeveerde gewicht. Het resultaat is een solide wegligging die zich uitstekend leent voor een dynamische, maar veilige rijstijl.

Voorwielophanging: dubbele wieldraagarmen met semi-virtuele fuseelijn zorgen voor 20% meer richtingsstabiliteit, betere zijwaartse grip en minder onder- en overstuur.
Achteras: het multilink-systeem met vier en een halve draagarm combineert een hoog comfortniveau en goede zijwaartse grip in bochten met een maximum aan beenruimte voor de achterpassagiers.
Motoren
Motoren

GIULIA BUSINESS MOTOREN

Hoge prestaties, lage emissies

De nieuwe Giulia Business is ontwikkeld voor zakelijke rijders die hoge eisen stellen op het gebied van rijdynamiek, maar ook belang hechten aan een laag brandstofverbruik en een geringe CO2-emissie. Zij hebben daarvoor de keuze uit een tweetal spaarzame ECO-varianten van de 2.2 JTD-dieselmotor: een met een vermogen van 136 pk/100 kW en een van 150 pk/112 kW, die behalve met een handgeschakelde zesversnellingsbak ook verkrijgbaar is in combinatie met een 8-traps semi-automatische transmissie. Ter verhoging van het koppel en een progressieve vermogensopbouw zonder 'turbogat' zijn beide motoren uitgerust met een turbocompressor die al bij lage toerentallen in werking treedt.

DIESEL

Motor
2.2 JTD 136 pk/100 kW ECO
2.2 JTD 150 pk/110 kW ECO 2.2 JTD 180 pk/132 kW ECO
Aantal cilinders
Viercilinder Turbo
Viercilinder Turbo
Viercilinder Turbo
Automatische transmissie
- 8-traps semi-automatische transmissie 8-traps semi-automatische transmissie
Handgeschakelde versnellingsbak
6 versnellingen
6 versnellingen
6 versnellingen
Brandstofverbruik
n.n.b.
4,20 l/100 km
5,1 l/100 km
CO2-emissie 
105 g/km 
105 g/km
99 g/km
Milieuklasse
Euro 6  Euro 6 
 Euro 6
  *Gemeten over gecombineerde rijcyclus
*Gemeten over gecombineerde rijcyclus

*Gemeten over gecombineerde rijcyclus

Uitvoeringen

UITVOERINGEN

De nieuwe Giulia is beschikbaar in vier verschillende versies waarvan de uitrusting perfect aansluit op zijn design en prestatieniveau: