Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio
  • OVERZICHT
  • STIJL
  • INTERIEUR
  • PRESTATIES
  • TECHNOLOGIE
  • GALERIJ

EEN SYMBOOL VAN RACESUCCESSEN

De oorsprong van een legendarisch embleem

Het Quadrifoglio-embleem siert alle Alfa Romeo-racewagens sinds 1923. In dat jaar schilderde Ugo Sivocci een klavertje vier als geluksbrenger op zijn Alfa Romeo voordat hij van start ging in de legendarische Targa Florio-wegrace op Sicilië. Hij won prompt en sindsdien staat het Quadrifoglio Verde symbool voor Alfa Romeo's onbegrensde passie voor de autosport. Alle sportieve topmodellen uit de rijke historie van het merk zijn ermee getooid en nu is er ook de Stelvio Quadrifoglio. De eerste SUV met Quadrifoglio-dna: ontwikkeld om met zijn ongeëvenaarde rijdynamiek zijn klasse te domineren.

BROCHURE
STIJL

GEPERFECTIONEERD IN STIJL

Een toonbeeld van Italiaans autodesign

Met de Giulia Quadrifoglio deed Alfa Romeo een succesvolle greep terug in zijn roemrijke racehistorie. De Stelvio Quadrifoglio is voorbestemd om in zijn voetsporen te treden. Met zijn karakteristieke driedelige frontgrille, volmaakte verhoudingen en gespierde flanken is hij onweerstaanbaar stijlvol, geheel in de traditie van het Italiaanse autodesign. En eveneens volgens die traditie is hij gebouwd met slechts één doel voor ogen: een sensationele rijervaring.

INTERIEUR

COMPROMISLOOS IN ELK DETAIL

Een Quadrifoglio-waardig interieur

Het interieur van de Stelvio Quadrifoglio is vormgegeven rond de bestuurder, die vanuit een hoge, maar sportieve positie een vrij zicht op de weg heeft. De in drie kleurstellingen beschikbare bekleding van leder en Alcantara® kenmerkt zich door het typisch Italiaanse gevoel voor stijl en klasse. Details van carbon en rvs zorgen daarbij voor een hightech uitstraling. De voorstoelen zijn standaard voorzien van ingebouwde verwarming, terwijl de achterbank drie riante zitplaatsen voor volwassenen biedt. De bagageruimte blinkt uit in ruimte en veelzijdigheid. Voor een ultieme sportieve rijbeleving zijn specifiek ontworpen kuipstoelen van Sparco®
 verkrijgbaar, evenals een sportstuurwiel met carbon inleg en een bekleding van leder en Alcantara®.

PRESTATIES

DE SNELSTE SUV IN ZIJN KLASSE

Gebouwd voor het leveren van opwindende rijprestaties

De Stelvio Quadrifoglio is uitgerust met Alfa Romeo's 2,9-liter V6 bi-turbomotor van 510 pk/375 kW. Deze op basis van Ferrari-knowhow ontwikkelde en geheel van lichtmetaal vervaardigde krachtbron maakt de Stelvio Quadrifoglio tot de snelste SUV in zijn klasse. Een specifiek vermogen van 175 pk/liter staat garant voor een fenomenale acceleratie, terwijl elektronisch geregelde cilinderuitschakeling en gewichtsbesparende oplossingen als een cardanas van koolstofvezel ervoor zorgen dat het brandstofverbruik beperkt blijft. De Stelvio combineert de stoere looks van een SUV met de sportieve lichtvoetigheid die een Quadrifoglio van nature eigen is.

HOUD ME OP DE HOOGTE
TECHNOLOGIE

INNOVATIE VAN ALFA ROMEO

Unieke technische oplossingen

De Chassis Domain Controller , de chassis-regelmodule coördineert de werking van de stabiliteitsregeling (ESC), de Alfa™ DNA-rijdynamiekregeling, het Torque Vectoring-systeem, de adaptieve wielophanging en het Integrated Brake System (IBS). Het Alfa Romeo Q4™ 4x4-systeem garandeert daarbij maximale tractie onder alle rijomstandigheden, terwijl Torque Vectoring de acceleratie verbetert en onder- en overstuur in bochten tegengaat door de aandrijfkracht over de achterwielen te doseren. De gepatenteerde Alfa™ Link-achteras en de perfecte gewichtsverdeling van het lichtgewicht platform vormen de basis voor een zijwaartse grip en stuurprecisie waar geen enkele andere SUV aan kan tippen.

GALERIJ
VOLGENDE STAPPEN