Wereldpremière Alfa Romeo 4C Spider

  • Ultralichte carbon monocoque en aluminium chassis zorgen voor supercar prestaties
  • Aluminium 1.750 cc viercilinder turbobenzinemotor met dubbele variabele kleptiming gekoppeld aan Alfa TCT (transmissie met dubbele koppeling) automatische transmissie en Alfa DNA voor vier verschillende rijmodi
  • Extreem licht Akrapovič uitlaatsysteem met carbon eindpijp
  • De Alfa Romeo 4C Spider is handgebouwd en combineert de twee werelden ‘performance enginering’ van Alfa Romeo en het vakmanschap van Maserati

De nieuwe Alfa Romeo 4C Spider bouwt verder aan het avontuur van het merk dat ingezet werd met de 8C Competizione (2008), de 8C Spider (2009)en de 4C Coupé (2015). De open tweezitter wordt in het Italiaanse Modena met de hand gebouwd en heeft een op de Formule 1 geïnspireerde state of the art koolstofvezel (carbon) monocoque chassis. Geavanceerde techniek staat garant voor supercar-prestaties.

Het kloppende hart van deze Italiaanse supercar is de 1.750 cc turbomotor met dubbele intercoolers en variabele kleptiming, goed voor een indrukwekkende 136 pk per liter. Aan de achter- en zijkant zorgen de stylish vormgegeven luchtinlaten voor de nodige koeling van de motor.

Om de exotische van carbon gemaakte monocoque, zijn kracht en lichte gewicht extra te accentueren, is het voorruitframe eveneens gefabriceerd van carbon. Hierop zijn de bevestigingspunten aangebracht van het stoffen dak. Een hardtop van carbon komt later beschikbaar. Een op de 4C Spider Concept gebaseerde Akrapovič uitlaatsysteem komt eveneens later.


Op prestaties gerichte cockpit


De cockpit van de nieuwe Alfa Romeo 4C Spider is gebaseerd op de racerij en biedt alleen het meest essentiële. Het interieur is afgewerkt met leer en accentuerende stiksels, terwijl de luchtroosters zijn voorzien van omhulsels van carbon. De twee composiet sportstoelen zijn net als het aan de onderkant afgevlakte sportstuur eveneens standaard bekleed met leder.

De schakelflippers achter het stuur en aluminium pedalen benadrukken de sportiviteit van de 4C. Het 7” full color ‘driver information display’ toont de nodige voertuiginformatie.


Lees hier het volledige persbericht


15/01/2015