DE GIULIETTA IS VERNIEUWD: ALFA ROMEO LAAT DE PASSIE WEER ONTVLAMMEN

De Alfa Romeo Giulietta heeft zich geëvolueerd en oogt nu nog krachtiger met een nieuw uiterlijk dat zijn sportieve karakter verder versterkt. Daarnaast biedt hij via UconnectTM Live Services nog meer infotainmentfuncties. Zijn nieuwe front is nog steeds in één oogopslag herkenbaar: het legendarische driehoekige Alfa Romeo-schild eist als vanouds een hoofdrol op. De nieuwe bumpers combineren sportiviteit met stijl, evenals de koplampomlijstingen in carbon-look en de designs van de nieuwe lichtmetalen velgen van 16, 17 en 18 inch.


Het interieur is eveneens grondig herzien met nieuwe materialen en details. De nieuwe sierranden rond het dasboard en de middenconsole en zwarte inzetstukken op de portierpanelen creëren samen met de nieuwe bekledingsstoffen een omgeving die in elk facet klasse en sportiviteit ademt. Het typische Alfa Romeo-karakter uit zich daarbij niet alleen in de verfijnde en exclusieve details, maar ook in het oogstrelende en zinnenprikkelende samenspel van vormen en materialen. En in het feit dat - zoals altijd - de bestuurder centraal staat.


De techniek van de Giulietta is er, net als zijn elektronische systemen, op gericht de prestaties te verhogen en de bestuurder een unieke rijervaring te verschaffen. Intensieve studie naar het juiste evenwicht tussen vermogen en handling heeft geleid tot technologische innovaties als het Alfa D.N.A-systeem, de rijdynamiekregeling waarmee de bestuurder de rijkarakteristiek van de Giulietta aan zijn persoonlijke voorkeur en de rijomstandigheden kan aanpassen. Voor een juiste mix van sportiviteit en comfort maakt de Giulietta verder gebruik van een doorontwikkeld MacPherson-systeem en multilink-achterwielophanging. Bovendien is hij verkrijgbaar met de Alfa TCT-transmissie: de vooruitstrevende automatische zesversnellingsbak met dubbele drogeplaatkoppeling die het mogelijk maakt zonder tractie- en vermogensverlies te schakelen.


De Giulietta biedt infotainment op hoog niveau. UconnectTM Live Services maken het mogelijk permanent in verbinding met de buitenwereld te staan: nieuws, muziek, informatie over de auto en socialmedia-berichten zijn elk moment beschikbaar via het scherm in de middenconsole. Maar er is meer: het optionele Bose® HiFi Sound System van 500 watt biedt alle inzittenden een weergaloze audiobeleving.


De motor vormt het hart van elke Alfa Romeo en bij de Giulietta is dat niet anders. Hij is verkrijgbaar met benzinemotoren van 120 tot 240 pk (88-177 kW), dieselmotoren van 120 tot 150 pk (88-110 kW). Om het milieu te ontzien zijn alle motoren (m.u.v. de 1.750 TBi) uitgerust met een Start&Stop-systeem. Bij een auto met een hoog prestatieniveau behoort veiligheid op de eerste plaats te komen. Daarom beschikt de Alfa Romeo Giulietta over een groot aantal hoogwaardige actieve en passieve veiligheidsvoorzieningen, waaronder zes airbags, ESC en Alfa Active Steering met Dynamic Steering Torque.


De nieuwe Giulietta zal verkrijgbaar zijn in drie verschillende versies: Giulietta, Super en Veloce, een aanbod dat zodanig is opgebouwd dat aan ieders specifieke eisen en verwachtingen kan worden voldaan. Met het Visibility, Comfort, Luxury en Veloce Pack kan de uitrusting van de nieuwe Giulietta worden uitgebreid met extra technologie of exclusieve stylingopties. Deze optiepakketten zijn al direct vanaf de introductie beschikbaar.


Het Veloce Pack verdient speciale aandacht omdat dit de mogelijkheid biedt de Giulietta Super zowel van buiten als van binnen een even sportieve uitstraling te geven als het topmodel Giulietta Veloce. Dit pakket omvat onder andere exclusieve matbruine lichtmetalen velgen, donkerglanzende exterieurdetails, carbon-look koplampomlijstingen, sportieve bumpers met in Rosso Alfa gespoten inzetstukken, uitlaateindstukken met grotere diameter, donkergetint privacy-glas achter, sportieve Alcantara-stoelbekleding afgewerkt met rode stiksels, carbon-look sierranden rond het dashboard, carbon-look inzetstukken in de portierpanelen en een met leder bekleed sportstuurwiel.

BLIJF OP DE HOOGTE OVER DE ALFA ROMEO MODELLEN


01/03/2016