SCUDERIA FERRARI TEST GIULIA QUADRIFOGLIO 

Ferrari-coureurs Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen en Antonio Giovinazzi hebben onlangs een bezoek gebracht aan Alfa Romeo’s eigen testcircuit Balocco voor een speciale missie:  het onderwerpen van de Giulia Quadrifoglio aan een ultieme test om vast te stellen wat hij werkelijk in zich heeft.

De drie speciale gasten van de Scuderia Ferrari vermaakten zich prima achter het stuur van Alfa Romeo’s snelste sedan ooit. Ze klokten een topsnelheid van 307 km/h, scherpten de tijd voor de sprint van 0 tot 100 km/h aan tot slechts 3,9 seconde en lieten een zijwaartse versnelling van 1,15 g noteren. Alle tests werden uitgevoerd in de Race-modus: een speciaal voor circuitgebruik ontwikkeld rijprogramma waarin de invloed van elektronische rijassistentiesystemen tot een minimum is beperkt. Zo konden Vettel, Raikkonen en Giovinazzi het ongelooflijke potentieel aan kracht en dynamiek van de Giulia Quadrifoglio ten volle benutten.

Ook dit seizoen steunt Alfa Romeo de Scuderia Ferrari als officiële sponsor: het Quadrifoglio-embleem ‑ het legendarische klavertje vier ‑ siert de SF70H Formule 1-auto waarmee Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen om de podiumplaatsen strijden.

Bekijk de video van het bezoek van de Ferrari-coureurs aan Balocco op: Klik Hier