Grote Prijs van Monaco 2018: Charles Leclerc kijkt vooruit naar een bijzonder weekend

Het Alfa Romeo Sauber Formule 1-team maakt zich op voor de meest tot de verbeelding sprekende race van het seizoen: de Grote Prijs van Monaco. Deze Grand Prix heeft een speciale betekenis voor het team, aangezien het de eerste thuisrace is voor Monegask Charles Leclerc. Net als zijn teamgenoot Marcus Ericsson ziet hij het weekend vol vertrouwen tegemoet, gezien de bemoedigende resultaten van de laatste raceweekends die de motivatie van het hele team een flinke boost hebben gegeven.

 

Leclerc kijkt uit naar zijn eerste Formule 1-optreden in de stad waar hij is geboren en getogen. “Als jongetje droomde ik er al van mee te kunnen doen aan dit spektakel. Ongelooflijk dat deze droom nu uitkomt! Het is natuurlijk geweldig mijn vrienden en familie als supporter erbij te hebben en dat ik deze bijzondere gebeurtenis kan delen met de bevolking van Monaco. Rijden op stratencircuits vind ik altijd leuk, ik hou van de uitdagingen. Hoewel ik de stad op mijn duimpje ken, zal het een compleet nieuwe ervaring voor me zijn om door de straten van Monte Carlo te rijden in een Formule 1-auto. Het zal me mijn stad vanuit een heel ander perspectief laten zien. Ik ben ervan overtuigd dat het voor mij een onvergetelijk weekend gaat worden en ik kan niet wachten tot het begint.”

 

Ook al kent Charles de stad waar hij opgroeide als zijn broekzak, het zal toch een geheel nieuwe ervaring voor hem zijn om door de straten van Monte Carlo te rijden in een Formule 1-auto.

Bekijk de video en maak kennis met de jonge Alfa Romeo Sauber-rijder die vertelt over zijn carrière, zijn raceverleden, zijn dagelijkse auto, over hoe de Formule 1 zijn leven heeft veranderd en nog veel meer.