GIULIA WINT COMPASSO D’ORO 2018

Alfa Romeo Giulia bekroond met prestigieuze prijs op het gebied van industrieel design.

 

De Compasso d'Oro, de Gouden Passer, werd in 1954 in het leven geroepen naar een idee van de befaamde architect en ontwerper Giò Ponti en is sindsdien uitgegroeid tot een van de meest prestigieuze designprijzen ter wereld. De prijs wordt tegenwoordig om de drie jaar toegekend door een permanente jury van de Italiaanse vereniging voor industrieel ontwerpers. Dit jaar was deze jury, die behalve uit vakexperts en ontwerpers ook bestaat uit kunstcritici en historici, met name onder de indruk van de krachtige uitstraling en harmonieuze vormen van de Alfa Romeo Giulia.

 

Het dynamische, buitengewoon elegante en typisch Italiaanse design van de Giulia benadrukt zijn hoge prestaties. Het brengt Alfa Romeo terug tot zijn zuiverste essentie en voegt zo een nieuw hoofdstuk toe aan de roemrijke geschiedenis van het merk.

Alfa Romeo staat immers van oudsher bekend om zijn pure, elementaire ontwerpen die vrij van overbodige opsmuk zijn. Dat is ook precies wat elke Alfa Romeo die de afgelopen honderd jaar is gemaakt direct herkenbaar maakt. Met zijn onderscheidende stylingelementen die zijn evenwichtige proporties en aerodynamische elegantie accentueren, vormt de Giulia hierop geen uitzondering.

 

Hetzelfde geldt voor het interieur, waar het dashboard en instrumentarium geheel rond de bestuurder zijn vormgegeven om een omgeving te creëren waarin de rijbeleving compromisloos centraal wordt gesteld. Alle aan boord aanwezige moderne technologie is daarin naadloos geïntegreerd door middel van fysieke interfaces die dankzij hun intuïtieve bedieningselementen garant staan voor een unieke sportieve rijervaring.

 

Het ontwerp van de Alfa Romeo Giulia is tot in de kleinste esthetische en functionele details gericht op het oproepen van puur rijplezier.

Vorm volgt functie: dat is ook exact de essentie van Alfa Romeo's ontwerpfilosofie 'La Meccanica delle Emozioni'.

 

ONTDEK DE GIULIA