Welkom Kimi Räikkönen: de wereldkampioen van 2007 rijdt vanaf 2019 voor het Alfa Romeo Sauber Formule 1-team

Het is nu officieel: vanaf begin volgend jaar rijdt Kimi Räikkönen voor het Alfa Romeo Sauber Formule 1-team.

 

In zijn lange carrière heeft Kimi Räikkönen twintig Grand Prix-overwinningen behaald en stond hij honderd keer op het erepodium, wat hem een van de meest succesvolle coureurs in de geschiedenis van de Formule 1 maakt.

 

Frédéric Vasseur, CEO van Sauber Motorsport en teammanager van het Alfa Romeo Sauber Formule 1-team, is erg blij met zijn komst: “Het vastleggen van Kimi Räikkönen als rijder voor ons team betekent een belangrijke stap op weg naar de verwezenlijking van onze plannen. Het brengt ons dichter bij ons doel voor de nabije toekomst. Met zijn onbetwiste talent en immense ervaring in de Formule 1 zal Kimi niet alleen een bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van onze auto, maar ook aan de groei en vooruitgang van ons team als geheel, wat een extra stimulans zal geven aan onze vastberadenheid om te vechten voor resultaten die tellen.”

 

Het Alfa Romeo Sauber Formule 1-team wil verder Charles Leclerc feliciteren met zijn overstap naar het team van Ferrari in 2019. Het Zwitserse team kijkt met veel voldoening terug op zijn optreden in zijn eerste seizoen in de Formule 1 en wenst hem het allerbeste voor zijn toekomst in onze sport.