ALFA ROMEO STELVIO OOGST INTERNATIONAAL ERKENING

In het afgelopen jaar heeft de Alfa Romeo Stelvio een flinke erelijst met internationale prijzen opgebouwd die ook in het nieuwe jaar nog blijft groeien. In verkiezingen van gezaghebbende autobladen en autowebsites kwam Alfa Romeo’s eerste SUV in verschillende categorieën als winnaar uit de bus, waarbij hij een aantal geduchte concurrenten aftroefde.

 

In thuisland Italië werd de Stelvio in de tiende editie van de Infomotori Web Awards (IWA) als toonbeeld van Italiaans design uitgeroepen tot 'Mooiste auto van het internet'. En in Duitsland kozen de lezers van Auto Motor und Sport hem in de verkiezingen voor de Autonis Awards met meer dan de helft van het aantal uitgebrachte stemmen als 'Mooiste SUV'. In Zwitserland eindigde hij in de Best Cars 2018-verkiezingen van Auto Illustrierte op de eerste plaats in het SUV-segment en de Bulgaarse editie van Auto Bild kroonde hem als 'Beste premium SUV'.

 

Ook in het Verenigd Koninkrijk was het raak: daar triomfeerde de Stelvio bij de toekenning van de CCT100 Awards 2018 door het gerenommeerde magazine Car Today in de categorie 'Premium SUV of the Year', waarbij hij in het bijzonder werd geprezen om zijn aantrekkelijke design, uitzonderlijke prestaties en geavanceerde veiligheidssystemen. In Polen won hij als 'Top SUV Model' de Fleet Derby-award in de categorie Premium Fleet Auto en het Griekse magazine Autotriti riep hem uit tot mooiste auto in zijn klasse. Ook het Franse magazine Kilomètres Entreprise zette de Stelvio op eerste plaats in het Premium SUV-segment in zijn verkiezingen voor de beste zakenauto's voor 2018.

 

Als meest recente trofee kon de Stelvio enkele dagen geleden de felbegeerde titel van 'Nieuwkomer van het jaar' van het Italiaanse blad Quattroruote aan zijn prijzenkast toevoegen, waarmee hij eens te meer het stilistisch en technisch meesterschap van de Italiaanse auto-industrie bevestigt.