Om 8:30 uur, exact 30 minuten voordat de Formule 1-auto's voor het eerst in 2019 het circuit opgingen, presenteerde Alfa Romeo Racing de nieuwe Alfa Romeo Racing C38

De moeite van het wachten waard

 

Jammer dat Wikipedia geen afvaardiging had gestuurd, dan hadden ze alle updates voor onze pagina in no-time online gehad.

 

Want nieuws was er meer dan genoeg:

 

Een nieuwe naam: het 'Alfa Romeo Sauber F1 Team' werd 'Alfa Romeo Racing’. Organisatie, eigendom en management blijven hetzelfde, alleen de naam verandert.

 

Nieuwe rijders: Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi. 'The Iceman' en 'Giovi'. Met dank aan hoofdsponsor Alfa Romeo rijdt de Fin in een Stelvio met nummer 7 en heeft de jonge Italiaan de sleutels gekregen van een Giulia met nummer 99, een van zijn eerdere startnummers uit zijn nog prille carrière.

 

Nieuwe kleurstelling: de toch al fraaie uitmonstering van 2018 is nu nog cooler en nog uitdagender geworden. In de wit-rode kleurstelling van vorig jaar, heeft het rood een nog prominentere plaats gekregen als huiskleur van een de meest historische merken in de autosport: Alfa Romeo.

 

Nieuwe sponsors: de PR-afdeling heeft de afgelopen tijd overuren moeten draaien: persberichten over nieuwe partners gingen in een hoge frequentie de deur uit.

 

Nieuwe techniek: teambaas Frédéric Vasseur en technisch directeur Simone Resta houden hierover hun kaken stijf op elkaar, maar het is duidelijk dat de technici in Hinwil afgelopen winter nauwelijks aan skiën toe zijn gekomen.

 

Alles bij elkaar dus genoeg aanleiding om de hoofdrolspelers bij Alfa Romeo Racing naar hun verwachtingen voor het komende seizoen te vragen.

 

 

Frédéric Vasseur, teambaas van Alfa Romeo Racing en CEO van Sauber Motorsport AG:
"We zijn trots op de Alfa Romeo Racing C38 die we hier presenteren. Deze auto is het resultaat van het fantastische werk dat we met het hele team hebben geleverd, zowel in de fabriek in Zwitserland als op het circuit. De nieuwe livery brengt de bijzonderheden van de auto nog sterker en nog overtuigender naar voren. Daarnaast zijn er meer mogelijkheden voor het etaleren van de namen en logo's van onze partners, die zich bij ons hebben aangesloten in het kader van de uitbreiding van onze commerciële activiteiten. Ik zou graag alle mensen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van deze auto willen bedanken voor hun inzet en enthousiasme waarmee ze de missie van ons team en onze sport hebben ondersteund. Vol vertrouwen over onze verdere progressie zullen we vechten voor wat we waard zijn om goede resultaten neer te zetten in het komende seizoen."

 

Simone Resta, technisch directeur van Alfa Romeo Racing:
"Sinds ik vorig jaar bij het team ben gekomen, heb ik gezien dat er op alle fronten vooruitgang is geboekt. Ons harde werk van deze winter heeft geresulteerd in de nieuwe Alfa Romeo Racing C38 als strijdwapen voor de Formule 1 2019. De samenwerking tussen de verschillende afdelingen was voorbeeldig: alle neuzen stonden dezelfde kant op. We hebben onszelf ambitieuze doelstellingen opgelegd voor dit seizoen, waarin de regels met name voor wat betreft de aerodynamica flink zijn aangescherpt. We hebben twee fantastische rijders en ik ben benieuwd naar hun feedback wanneer we de komende twee weken gaan testen als voorbereiding op de eerste Grand Prix in Melbourne."

 

Kimi Räikkönen (auto met startnummer 7):
"De auto ziet er schitterend uit. De kleurstelling is zeer fraai. Het team wordt ondersteund door een groot aantal nieuwe partners en dat is erg positief. Ik wil ze bedanken voor hun vertrouwen in ons. De komende twee weken gaan we de C38 testen op het circuit en ik kijk ernaar uit de auto beter te leren kennen."

 

Antonio Giovinazzi (auto met startnummer 99):
"Ik vind het een prachtige auto. Het design van de nieuwe livery is super, heel clean. De kleuren spreken me erg aan. Het is mijn eerste eigen Formule 1-auto en dat maakt het heel speciaal. We hebben veel fantastische sponsors achter ons staan en ik ben ze erg dankbaar voor hun geloof in ons team. Ik kijk reikhalzend uit naar de eerste keer dat ik deze week achter het stuur van de C38 kan kruipen!"

 

 

Turijn, 18 februari 2019