Alfa Romeo op het Goodwood Festival of Speed 2019

Het Goodwood Festival of Speed is 's werelds grootste festival op het gebied van autosportcultuur en op zo'n evenement mag Alfa Romeo natuurlijk niet ontbreken!

 

Het Italiaanse merk was bij verschillende programmaonderdelen prominent vertegenwoordigd. Zo vertoonde Antonio Giovinazzi, de Italiaanse coureur van het ‘Alfa Romeo Racing’ Formule 1-team, zijn stuurmanskunsten achter het stuur van de C32 die het team gebruikt als demonstratieauto.

 

Ook aanwezig op het autofestijn aan de Engelse zuidkust waren de speciale ‘Alfa Romeo Racing’-versies van de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio, die zijn uitgevoerd in dezelfde kleurstelling als de Formule 1-auto's. Voor deze Limited Edition-modellen, die werden bestuurd door Giovinazzi en Kimi Räikkönen, is de 510 pk sterke 2,9-liter V6 bi-turbomotor van de Giulia en Stelvio Quadrifoglio nog verder opgevoerd. Beide auto's onderscheiden zich verder met een groot aantal carbon details en een exclusief titanium-uitlaatsysteem van Akrapovič.

 

Tot slot maakte op Goodwood de Alfa Romeo Tonale zijn debuut op Britse bodem. In deze nieuwe conceptcar, die onlangs werd bekroond met de prestigieuze 'Car Design Award 2019', zijn de typische kenmerken van Italiaanse stijl vertaald naar de toekomst, in een perfecte mix van historisch erfgoed en een vooruitblik op nieuwe perspectieven. Zoals de merktraditie dat voorschrijft is de Tonale vormgegeven rondom de bestuurder en staat elk detail in dienst van het rijplezier, waarbij zijn elektrische aandrijving een nieuwe dimensie toevoegt aan de ongeëvenaarde rijdynamiek zoals alleen een Alfa Romeo die kan bieden.