Alfa Romeo: 110 jaar ongeëvenaarde geschiedenis

Op 24 juni 2020 staat het merk Alfa Romeo 110 jaar op de kalender. Om dit evenement te vieren, zullen fans worden verrast met een nieuw logo en tal van activiteiten en festiviteiten. Zo zullen er nieuwe publicaties volgen met nog niet eerder vertelde aspecten van de historie van Alfa Romeo, waaronder gezichtspunten van buiten de automobielwereld. Daarbij zal een breed scala aan onderwerpen de revue passeren, zoals curiositeiten, anekdotes en allerhande feiten met betrekking tot de historische en sociale ontwikkeling van Italië.

 

Het nieuwe ‘Alfa Romeo 110’- logo 

Om de historische mijlpaal te vieren, heeft het Alfa Romeo-stylingcentrum het nieuwe ‘Alfa Romeo 110’-logo gecreëerd: het getal ‘110’ geeft enerzijds weer dat het merk Alfa Romeo trouw is gebleven aan zijn meest iconische elementen, terwijl het anderzijds op grafische en dynamische wijze de overgang van het verleden naar de toekomst symboliseert.

 

Het Museo Storico Alfa Romeo, als middelpunt van de vieringen

Op 24 juni a.s. zal het Alfa Romeo-fabrieksmuseum in Arese zowel clubs als fans ontvangen. Voor en na die datum zullen er echter tal van gelegenheden zijn om het jubileum te vieren en terug te blikken op het glorieuze verleden van het merk dat ook voortdurend naar de toekomst kijkt.

 

Alfa Romeo’s passie voor autosport op de grote historische auto-evenementen

Alfa Romeo heeft altijd een hoofdrol gespeeld op de belangrijkste evenementen op het gebied van autosport en automobielcultuur. Ter gelegenheid van de 110e verjaardag zal de ‘Freccia Rossa’ van 13 tot en met 16 mei aanwezig zijn tijdens de historische Mille Miglia. Onderweg zullen op de route Brescia-Rome-Brescia tal van unieke festiviteiten plaatsvinden in de aanloop naar de officiële viering.

Verrassingen kunnen ook worden verwacht op het beroemde Goodwood Festival of Speed dat van 9 tot en met 12 juli wordt gehouden en waar Alfa Romeo eregast zal zijn. Tijdens de legendarische heuvelklim van dit festival zal een eerbetoon aan het jubilerende merk worden gebracht.

Deze en een breed scala van andere evenementen die verspreid over het jaar plaatsvinden, zullen bijdragen aan het in standhouden van de Alfa Romeo-mythe en het enthousiasme van bestuurders die een auto niet alleen beschouwen als een mechanische creatie, maar ook als een object om hun passie rond rijplezier te beleven.