Giulia GTA: de memorabele comeback van een Alfa Romeo-legende

Alfa Romeo zet het historische jaar van zijn 110e verjaardag feestelijk in met de terugkeer naar zijn roots en herintroduceert een echte autolegende: Giulia GTA.

 

Drie letters met een legendarische inhoud: GTA

De nieuwe Giulia GTA is technisch en conceptueel geïnspireerd op de Giulia GTA uit 1965: de Gran Turismo Alleggerita, letterlijk vertaald: Verlichte Gran Turismo. Ontworpen door Autodelta en gebaseerd op de Giulia Sprint GT: een wereldwijd sportief succes.

 

De legend, vernieuwd met top technology

Alfa Romeo doet de Alfisten een heus cadeau met een auto die diepgeworteld is in de wereld van prestaties en grand touring. De Alfa Romeo ingenieurs hebben niet enkel de aerodynamica en de wegligging verbeterd, maar vooral ook het gewicht verlaagd. Het uitvoerig gebruik van ultralichte materialen resulteert in een vermindering met 100 kg, vergeleken met de Giulia Quadrifoglio. Resultaat: een best-in-class gewicht/vermogen-ratio van 2.82 kg/pk.

 

Exclusieve technische kenmerken en een functionele stijl

De actieve aerodynamica is special ontworpen om de neerwaartse kracht te verhogen, steunend op technische knowhow uit de Formule-1: een resultaat van de samenwerking met Sauber Engineering en de toepassing van de Sauber Aerokit. De wegligging tijdens hoge snelheden is verbeterd door de voor- en achterwielbasis te verbreden met 50mm en de ontwikkeling van nieuwe verensets, schokdempers en bussen voor de ophanging.

Wat betreft prestaties levert de krachtige 2.9 V6 Bi-Turbo, die volledig uit aluminium vervaardigd is en 510 pk kan produceren in de standaardconfiguratie, een vermogen van 540 pk op de Giulia GTA dankzij de zeer nauwkeurige kalibratie.

 

Giulia GTAm: de extreme 100% street legal versie

De Giulia GTAm is de tweezitter versie: gehomologeerd voor on-road gebruik, met een extreem geoptimaliseerde aerodynamica door toevoeging van een front splitter en een bredere, opvallende achterspoiler in carbon. Kortom: de ultieme personificatie van een sportief karakter. Het interieur is uniek door een rolkooi en het weglaten van de deurpanelen en achterbank. De deur wordt geopend met een riem in plaats van een hendel: wederom een snufje uit de racewereld.

 

Een voorrecht voor 500 gelukkige klanten

Alfa Romeo aanvaardt vandaag reeds voorafgaande reserveringen voor de Giulia GTA en GTAm, die slechts in 500 gecertificeerde en genummerde exemplaren beschikbaar zijn.