DE NIEUWE GIULIA EN STELVIO 

QUADRIFOGLIO:

THE POWER OF CONFIDENCE

Tijdens een web-persconferentie werden de nieuwste stappen in de evolutie van de Alfa Romeo Quadrifoglio-spirit aan het publiek voorgesteld door het Alfa Romeo-team, dat hard aan dit concept en de ontwikkeling ervan heeft gewerkt.

De huidige situatie en de trage heropstart die daaruit voortvloeit, hebben geen rem gezet op de ononderbroken drang van Alfa Romeo naar prestaties en sportieve perfectie. Resultaat: ook in samenspraak met de viering van zijn schitterende 110e verjaardag overtreft Alfa Romeo alle verwachtingen met de nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio. 

Meer weten? Bekijk hier de volledige web-persconferentie

 

Ver voorop, maar nog steeds Alfa Romeo

De ‘best in class’ prestaties worden verzekerd door de krachtige 2.9 V6 Bi-Turbo-motor, goed voor 510 pk en 600 Nm maximum koppel / 2.500 tpm.

De 8-trapsautomaat biedt een optimaal rijcomfort en een vloeiend rijgevoel op elk terrein en toont zich van z’n sterkste kant in de RACE-modus.

Ook het geluid zal elke gepassioneerde Alfa-fan alles behalve teleurstellen, dankzij de onmiskenbare sound van het nieuwe Akrapovič dual mode uitlaatsysteem. 

 

Legendarische stijl, moderner dan ooit

De interieurs van de nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio beschikken over een console met een gloednieuw design. Verder heeft het interieur nu meer opbergruimte, een nieuw stuurwiel, lederen versnellingspook en nieuwe veiligheidsgordels die naast zwart óók beschikbaar zijn in rood en groen.

Het vernieuwde infotainment systeem bevat de gloednieuwe ‘Performance Pages’, waarmee de prestaties van de auto altijd gecheckt kunnen worden.

 

Emotie en veiligheid gaan altijd samen: niveau 2 ADAS

Het gaat niet enkel om prestaties. Het ‘All Advanced Driver Assistance System’, het resultaat van een partnership met Bosch, is óók geïntegreerd in de nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio. Dat houdt in: Lane Keeping Assist, Active Blind Spot Assist, Traffic Sign Recognition met Intelligent Speed Control, Traffic Jam Assist, Highway Assist en Driver Attention Assist.

 

Stijlvolle nieuwe kleuren

Het nieuwe Rosso Villa d’Este benadrukt het verfijnde sportieve karakter van Alfa Romeo. Ook nieuw: Verder Montreal, een eerbetoon aan de Alfa Romeo Montreal die 50 jaar geleden debuteerde. De nieuwe kleur Ocra GT Junior is een herinterpretatie van de bekende merkkleuren uit de sixties en de seventies, maar met een lichter, meer hedendaags tintje.

Om het sportieve karakter van beide modellen in de verf te zetten, heeft Mopar® een nieuwe en exclusieve lijn van Quadrifoglio accessoires gecreëerd, met o.a. een front-grille met daarin de Scudetto ‘V’ en een achterspoiler in carbon.

De nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio zijn klaar om alle Alfa-fans voor zich te winnen en hen een nieuw niveau van stijl, karakter en rijplezier te bieden.

Bekijk hier de volledige web-persconferentie  en ontdek meer op de modelpagina’s:

Nieuwe Giulia Quadrifoglio

Nieuwe Stelvio Quadrifoglio