Alfa Romeo breidt de samenwerking met Sauber Motorsport uit voor het Formule 1-seizoen van 2021.

Klaar voor het volgende seizoen

Alfa Romeo en Sauber Motorsport bundelen hun krachten opnieuw voor het Formule 1-wereldkampioenschap van 2021. De samenwerking tussen twee van de meest erkende merken in de autosport begon in 2018, toen Alfa Romeo zich bij het team aansloot als titelsponsor. In de drie jaar van operationele samenwerking heeft het team belangrijke resultaten geboekt, door twee keer het kampioenschap op de achtste plaats af te sluiten en in 2020 weer in deze positie te eindigen. Trouw aan zijn langdurige competitieve geest gaat Alfa Romeo de uitdaging opnieuw aan.

 

Exclusieve uitvoering/livrei voor een Speciale Gelegenheid

Om deze aankondiging te vieren en om alle fans van Italiaanse raceauto's te eren, zal Alfa Romeo tijdens de komende Imola Grand Prix een exclusieve kleurstelling in de C39-racewagen laten zien.  Ontworpen door Centro Stile, zal de kleurstelling de Italiaanse vlag in een rechte flits weergeven op het bovenste gedeelte van de motorkap en op de eindplaat van de achtervleugel. Het exclusieve logo voor het 110-jarig bestaan van Alfa Romeo krijgt een prominente plaats op de motorkap naast de tekst "Welcome back, Imola, waarmee het circuit als een van de grootste Italiaanse circuits wordt herkend.

 

Alfa Romeo en Sauber Groep: een technisch en commercieel partnerschap

De samenwerking tussen Alfa Romeo en de Saubergroep gaat verder dan alleen maar racen. Dankzij de samenwerking kan de technische expertise van Sauber Engineering worden overgedragen aan de wegvoertuigproductie van Alfa Romeo, waarbij gebruik wordt gemaakt van de knowhow van Saubers engineering- en aerodynamische afdelingen en van zijn deskundigheid op het gebied van de productie van composietmaterialen en additieven.

 

Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi bevestigd voor het seizoen van 2021

Alfa Romeo verwelkomt de vernieuwing van de contracten van Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi in de Formule 1 met het Alfa Romeo Racing ORLEN-team voor 2021. Tijdens het huidige seizoen heeft Antonio veel solide prestaties geleverd, met verschillende posities die bij elke race werden veroverd. Alfa Romeo is trotse getuige van zijn gestage opmars. Kimi Räikkönen zal ook zijn ongelooflijke mix van vaardigheid, racewerk en technische kennis met het team blijven delen. De wereldkampioen van 2007 heeft keer op keer zijn inzet voor de sport bewezen. Zijn technische feedback en indrukwekkende oog voor details zijn de afgelopen twee seizoenen een waardevolle bijdrage aan het team geweest.