NIEUWE ALFA ROMEO TONALE: LA METAMORFOSI BEGINT

Alfa Romeo presenteert met trots de Tonale, het model dat de metamorfose van het roemruchte merk markeert. De Tonale luidt een radicale evolutie in bij Alfa Romeo, terwijl de premium C-SUV trouw blijft aan het kenmerkende DNA van het Italiaans merk met een rijke historie die teruggaat tot 1910. Met de Tonale blikt Alfa Romeo vooruit op een nieuw hoofdstuk van geavanceerde connectiviteit en innovatieve elektrificatie.

Onmiskenbaar Italiaans design dat trouw is gebleven aan het oorspronkelijke concept dat in maart 2019 werd onthuld op de Autosalon van Genève. Ultramoderne technologie, software en elektrificatiesystemen die zijn ontwikkeld om het DNA van Alfa Romeo te versterken, inclusief een scala aan innovatieve, klantgerichte diensten.

 

Het definitieve ontwerp van de Tonale is dankzij het Centro Stile Alfa Romeo trouw gebleven aan het design van de Tonale Concept. De Alfa Romeo Tonale – gericht op klanten met een dynamische levensstijl – kent een onderscheidend, sensueel en modern design. Hierbij is gebruikgemaakt van nieuwe, stilistische kenmerken die terugkomen bij de verdere ontwikkeling van het Alfa Romeo-gamma: de historisch verantwoorde 5-gaats velgen, het ‘telescopische’ instrumentenpaneel, het 3-spaaks sportstuur en de koplampen. Zijn compacte afmetingen – een lengte van 4,53 meter, breedte van 1,84 meter en hoogte van 1,6 meter – omvatten het unieke van Italiaans design en de originele, eigentijdse stijl die typisch is voor Alfa Romeo. Hierbij is rekening gehouden met het prestigieuze erfgoed van Alfa Romeo zonder de toekomst uit het oog te verliezen. Het interieur is geïnspireerd op de racegeschiedenis van Alfa Romeo en sterk gericht op de bestuurder, met gemakkelijke toegang tot alle bedieningselementen voor een veilige, ongeëvenaarde rijervaring.

 

State-of-the-art elektrificatie: door Alfa Romeo gecreëerde unieke en exclusieve technische oplossingen die zijn DNA versterken. Elektrificatie dient het merk èn zijn DNA met de missie om Alfa Romeo’s sportiviteit voor de 21ste eeuw opnieuw uit te vinden. Twee niveaus van elektrificatie – Hybrid en Plug-in Hybrid Q4 – ontwikkeld door Alfa Romeo voor de beste prestaties in zijn klasse.

De hybrideversie biedt een Alfa Romeo-waardige, geëlektrificeerde rijervaring met het debuut van een nieuw 48-volt hybride-aandrijfsysteem dat de wielen aandrijft, zelfs als de verbrandingsmotor is uitgeschakeld.

 

De Alfa Romeo Tonale is ontwikkeld om in zijn segment toonaangevend te zijn op het gebied van rijdynamiek. Zijn onberispelijke en dynamische rijgedrag lijkt op dat van een sportauto, kracht bijgezet door de beste gewichtsverdeling en de meest directe besturing in zijn segment (13.6). Bovendien is de Tonale de enige in zijn klasse met een Integrated Brake System (IBS) en schakelpeddels van aluminium. De toepassing van Brembo-remklauwen, met 4 zuigers en geventileerde remschijven aan de voorzijde en massieve schijven aan de achterzijde, draagt ​​bij aan de verbeterde remprestaties.

 

De Tonale is uitgerust met volledig onafhankelijke MacPherson wielophanging met Frequency Selective Damping (FSD) schokdempers. Om de uitzonderlijke wegligging verder te verbeteren, zelfs op wegdek met weinig grip, biedt de nieuwe Tonale twee aandrijfoplossingen: vierwielaandrijving bij de Plug-in Hybrid e-Q4 en voorwielaandrijving bij de Tonale Hybrid.

 

Alfa Romeo levert de Tonale standaard met een volledig nieuw infotainmentsysteem, inclusief Android-besturingssysteem, 4G-connectiviteit en Over-the-Air (OTA) updates. Het systeem omvat een digitaal 12,3-inch scherm, een 10,25-inch touchscreen en een geavanceerde multitasking-interface, waardoor alles in één oogopslag te zien is. Met een gecombineerd beeldschermformaat van 22,5 inch zijn de twee Full TFT-schermen toonaangevend in deze klasse.

 

Bovendien, met de non-fungible token (NFT) technologie - een innovatie in de auto-industrie - debuteert een wereldprimeur in de Tonale. Alfa Romeo is de eerste autofabrikant die hiermee een auto koppelt aan een digitaal NFT-certificaat. De technologie is gebaseerd op het concept van een ‘blockchain-kaart’, een vertrouwelijk en niet-wijzigbaar verslag van de belangrijkste fasen in de levensduur van een individueel voertuig.

 

Technologie staat volgens Alfa Romeo ook in dienst van veiligheid en comfort. De Tonale kan daarom autonoom rijden op niveau 2, met nieuwe Advanced Driver Assistance Systems (ADAS) die in overeenstemming zijn met de filosofie van Alfa Romeo. Ook hier staat de software in dienst van het DNA van het merk, waarbij de bestuurder altijd centraal staat. Alle systemen werken zonder de beleving van de bestuurder te verstoren, waarbij de controle en de emoties van het rijden altijd intact blijven.

 

De bestellingen beginnen in de eerste helft van 2022 met de exclusieve lanceringsaanbieding "EDIZIONE SPECIALE".