Alfa Romeo's History
  • the story
  • racing passion
  • heart and soul
  • racing passion
  • MEER INFORMATIE

HET VERHAAL DAT DE GESCHIEDENIS VAN DE AUTO INSPIREERDE

 24 juni 1910, Milaan. De Anonima Lombarda Fabbrica Automobili (A.L.F.A.) ziet het levenslicht. De allereerste auto ooit is de 24 HP, een ontwerp van Giuseppe Merosi. Wanneer Nicola Romeo vijf jaar later de nieuwe eigenaar van A.L.F.A.wordt, verandert de naam in Alfa Romeo. Alfa Romeo wordt een synoniem voor passie voor de auto in de puurste zin. De unieke manier waarop de auto’s worden gecreëerd, inspireert de beste autobouwers over de hele wereld. Het logo groeit voor miljoenen autoliefhebbers uit tot een icoon van pure rijemotie.

racing passion

MEER DAN EEN EEUW PASSIE VOOR RACEN

Sinds de oprichting neemt Alfa Romeo met haar creaties deel aan autoraces. Het Quadrifoglio-logo schittert in legendarische wedstrijden als de Targa Florio, de Mille Miglia en Le Mans. Het merk verovert 5 wereldtitels: het eerste GP World Championship ooit in 1925 met de P2, de eerste twee F1-kampioenschappen met de legendarische 158 en 159 Alfetta, het World Manufacturer’s Championship in 1975 met de 33 TT 12, en het World Sport Championship 1977 met de 33 SC 12.

Daarnaast schrijft Alfa Romeo nog vele andere onuitwisbare pagina's uit de geschiedenis van de autosport met onder andere de voortreffelijke P3, de verbluffende 6C 1750, de onvergetelijke 8C, en de nooit aflatende 155 V6 TI DTM. Maar het laatste hoofdstuk van de legende moet nog worden geschreven: de toekomst is aan hen die een schitterend verleden hebben.

heart and soul

HET HART EN DE ZIEL VAN DE AUTO-INDUSTRIE

Al meer dan een eeuw bouwt Alfa Romeo niet zomaar auto’s. Het merk creëert ze. Elk model wordt gemaakt vanuit het perspectief zowel de mens als rijervaring centraal te stellen. Elke Alfa Romeo is meer dan gewoon een machine. Zij is de verpersoonlijking van een onvermoeibare technologische zoektocht en technische ontwikkeling, symbool van het ongeevenaarde Made in Italy.  

racing passion

LAAT UW PASSIE VOOR ALFA ROMEO VOOR ALTIJD VOORTLEVEN

Een motor die aanslaat met een rauwe brul, een korte blik vanuit een ooghoek: meer is er vaak niet voor nodig om de passie voor Alfa Romeo tot leven te wekken. Alfa Romeo heeft altijd tot de verbeelding gesproken en het hart weten te veroveren van iedereen die het geluk heeft er eentje te bezitten. En nu biedt het onberispelijke vakwerk van FCA Heritage u de mogelijkheid uw passie voor Alfa Romeo voor altijd te laten voortleven. De mensen van FCA Heritage zijn net zo enthousiast over uw Alfa als u. Ze weten exact wat er moet gebeuren om hem in originele staat terug te brengen en te houden. Aan hen kunt u uw auto met een gerust hart toevertrouwen voor restauratie of onderhoud. Ze verstrekken u daarbij een certificaat van echtheid om de waarde van uw Alfa Romeo voor de toekomst vast te leggen.

Lees verder
MEER INFORMATIE

MEER INFORMATIE