Giulia Super
 • Stijl
 • Technologie
 • Veiligheid
 • Dynamiek
 • Wielophanging
 • Motoren
 • Optiepakketten
 • Acties
 • Uitvoeringen
Stijl

EXTERIEUR

100% Alfa Romeo

Stijlvol en sportief zijn kwalificaties die op elke Alfa Romeo van toepassing zijn. De nieuwe Giulia vormt daarop geen uitzondering en onderstreept dat met enkele functionele stylingelementen die hem een geheel eigen identiteit geven, zoals de aerodynamische uitsparing op de flanken, zijn gespierde achterzijde en natuurlijk de klassieke driedelige Alfa Romeo-grille als herkenbaar stijlicoon. Zijn typisch Italiaanse vormgeving die zich kenmerkt door zuivere, ingetogen lijnen, evenwichtige proporties en juiste verhoudingen wordt bij de Giulia Super daarnaast benadrukt met enkele exclusieve details als verchroomde uitlaateindstukken (voor de 180pk- en 200pk-versies) en 17-inch lichtmetalen velgen.

Exclusief: de Giulia Super is standaard uitgerust met 17-inch lichtmetalen velgen.
Veilig: de led-achterlichten staan garant voor een goede zichtbaarheid onder alle weersomstandigheden.

INTERIEUR

De mens in het middelpunt

Het interieur van de nieuwe Giulia is vormgegeven met de bestuurder als uitgangspunt. Voorop stond een perfecte ergonomie, waarbij de technologie in dienst moet staan van het rijplezier. Alle bedieningselementen liggen perfect binnen handbereik en de instrumenten zijn gericht naar de bestuurder, zodat deze zich optimaal op het rijden kan concentreren. Exclusieve details zoals aluminium dorpellijsten en een in twee kleuren uitgevoerd dashboard met bijpassende afwerking voor de portierpanelen, versterken de premium uitstraling van het inzittendencompartiment. Standaard zijn de stoelen afgewerkt met een combinatie van technostof en leder, in zwart, zwart met rood of zwart met bruin.

Alfa Romeo Giulia Base Interni
Voor de interieurbekleding biedt de Giulia Super keuze uit drie kleurencombinaties: zwart, zwart met bruin en zwart met rood. Ontdek de compromisloze kwaliteit van de Giulia in al zijn uitvoeringen.
Met de app Alfa Performance (beschikbaar voor het Alfa™ Connect NAV 6,5"-infotainmentsysteem), kunt u de status van de voertuigsystemen bewaken en de prestaties van de auto meten.
Aluminium dorpellijsten met Alfa Romeo-opschrift zijn standaard op de Giulia Super.
Technologie
Technologie

INFOTAINMENT

Infotainmentsysteem van de nieuwste generatie

De nieuwe Giulia Super is standaard uitgerust met een infotainmentsysteem van de nieuwste generatie dat behalve via het 6,5-inch touchscreen in het dashboard, spraakcommando's en de toetsen op het stuurwiel, ook kan worden bediend met een intuïtieve draaiknop op de middentunnel: de Rotary Pad. Via Bluetooth® is het mogelijk een smartphone aan het systeem te koppelen voor handsfree bellen of het afspelen van eigen playlists.

Nieuw Connect 6,5" infotainmentsysteem.
Standaard: automatische airconditioning met gescheiden temperatuurregeling links/rechts.
3,5-inch infodisplay in instrumentenpaneel: informeert de bestuurder over de status van de verschillende voertuigsystemen.
Veiligheid

VEILIGHEID

Superieure veiligheid

De nieuwe Giulia beschikt over geavanceerde actieve veiligheidssystemen. Het Integrated Brake System (IBS) is een nieuw elektromechanisch systeem waarin de functies van de stabiliteitsregeling en het remsysteem zijn geïntegreerd en dat zich onderscheidt door een ultrakorte remweg: van 100 km/h naar stilstand in 38,5 meter. FCW (Forward Collision Warning) en LDW (Lane Departure Warning) - eveneens standaard - dragen met behulp van innovatieve sensorsystemen bij aan het voorkomen van botsingen. Optioneel kan het veiligheidspakket van de Giulia Super worden uitgebreid met Blind Spot Monitoring (BSM) dodehoekbewaking en een achteruitrijcamera met dynamische hulplijnen in het camerabeeld.

Lane Departure Warning (LDW): waarschuwt de bestuurder bij het mogelijk onbedoeld verlaten van de rijstrook.
Forward Collision Warning (FCW): waarschuwt de bestuurder voor een frontale aanrijding en activeert zo nodig automatisch het remsysteem voor een noodstop.
Blind Spot Monitoring (BSM): maakt gebruik van twee radars in zijkanten van de achterbumper om de bestuurder met een oplichtend symbool in de buitenspiegels te waarschuwen voor de aanwezigheid van een ander voertuig of object in de dode hoek naast of achter de auto.
Dynamiek
Dynamiek
Wielophanging

WIELOPHANGING

Innovatieve wielophanging - made by Alfa Romeo

Dankzij de toepassing van geavanceerde technologie en materialen combineert de nieuwe Giulia een optimale handling met premium comfort. De wielgeometrie is geoptimaliseerd met behulp van het gepatenteerde Alfa™ Link-systeem. Het gebruik van aluminium wieldraagarmen voor zowel de voor- als achteras zorgt daarbij voor een beperking van het onafgeveerde gewicht. Het resultaat is een solide wegligging die zich uitstekend leent voor een dynamische, maar veilige rijstijl.

Voorwielophanging: dubbele wieldraagarmen met semi-virtuele fuseelijn zorgen voor 20% meer richtingsstabiliteit, betere zijwaartse grip en minder onder- en overstuur.
Achteras: het multilink-systeem met vier en een halve draagarm combineert een hoog comfortniveau en goede zijwaartse grip in bochten met een maximum aan beenruimte voor de achterpassagiers.
Motoren
Motoren

Motoren

Nieuwe motoren voor nieuwe emoties

De Giulia Super is verkrijgbaar met drietal geheel van aluminium vervaardigde turbomotoren die prestaties en efficiency combineren met ongekende souplesse. een 2.2 JTD-dieselmotor met een vermogen van 150 pk/112 kW of 180 pk/134 kW - naar keuze met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 8-traps semi-automatische transmissie - en een 2.0 benzinemotor van 200 pk/149 kW die wordt gecombineerd met een 8-traps semi-automatische transmissie. Ter verhoging van het koppel en een progressieve vermogensopbouw zonder 'turbogat' zijn zowel beide dieselmotoren als de benzinemotor uitgerust met een turbocompressor die al bij lage toerentallen in werking treedt.

BENZINE

Motor
2.0 Turbo 200 pk/149 kW
Aantal cilinders Viercilinder
Automatische transmissie 8-traps semi-automatische transmissie
Brandstofverbruik
5,9 l/100 km*
CO2-emissie 138 g/km*
Milieuklasse Euro 6
  *Gemeten over gecombineerde rijcyclus

DIESEL

Motor
2.2 JTD 150 pk/112 kW 2.2 JTD 180 pk/134 kW
Aantal cilinders Viercilinder Turbo Viercilinder Turbo
Automatische transmissie 8-traps semi-automatische transmissie 8-traps semi-automatische transmissie

Handgeschakelde versnellingsbak

Handgeschakelde zesversnellingsbak Handgeschakelde zesversnellingsbak
Brandstofverbruik
 4,2 l/100 km* 4,2 l/100 km*
CO2-emissie 109 g/km 109 g/km
Milieuklasse Euro 6 Euro 6
  *Gemeten over gecombineerde rijcyclus *Gemeten over gecombineerde rijcyclus
Optiepakketten
Optiepakketten

Optiepakketten

BESCHIKBAAR VOOR GIULIA SUPER

PACK SPORT

Een extra boost voor de Giulia's sportieve spirit
Het Pack Sport biedt een set extra's die het sportieve karakter van de nieuwe Giulia Super benadrukken.
 • Aluminium sierplaat op middentunnel en sierlijsten op voorportierpanelen
 • Met leder bekleed sportstuurwiel
 • Bi-xenon koplampen
 • Aluminium sportpedalen met bijpassende voetsteun

PACK SPORT AFS

Exclusieve extra's om de Giulia's sportieve stijl in de schijnwerpers te zetten.
Het Pack Sport AFS biedt de zelfde sportieve extra's als het Pack Sport aangevuld met koplampen voorzien van geavanceerde bochtverlichtingstechnologie.
 • Aluminium sierplaat op middentunnel en sierlijsten op voorportierpanelen
 • Met leder bekleed sportstuurwiel
 • Bi-xenon koplampen met adaptieve bochtverlichting (AFS)
 • Koplampsproeiers
 • Aluminium sportpedalen met bijpassende voetsteun

PACK LUXURY

Nog meer kwaliteit en klasse
Het Pack Luxury biedt een reeks hoogwaardige opties die het premiumkarakter van de nieuwe Giulia Super verder verhogen.
 • Achtvoudig verstelbare bestuurders- en passagiersstoel
 • Premium lederen stoelbekleding
 • Stuurwielverwarming
 • Stoelverwarming op voorstoelen
 • Premium stuurwiel
 • Elektrisch inklapbare buitenspiegels
 • Met leder beklede bovenzijde instrumentenpaneel en portierpanelen
 • Met leder bekleed opbergvak bestuurderszijde
 • Verchroomde sierlijsten rond portierruiten
Acties
Uitvoeringen

UITVOERINGEN

De nieuwe Giulia is beschikbaar in vier verschillende versies waarvan de uitrusting perfect aansluit op zijn design en prestatieniveau: