DE NIEUWE GIULIA EN STELVIO GT JUNIOR​

DARING ATTITUDE

GEMAAKT OM OP TE VALLEN

De nieuwe Giulia en Stelvio GT Junior brengen de iconische GT Junior uit de late jaren 60 opnieuw tot leven in een gedurfde, hedendaagse gedaante.
GT JUNIOR DARING ATTITUDE

Eind jaren 60 introduceerde Alfa Romeo een Junior-versie van de Giulia Sprint GT, de sportieve coupé ontworpen door Giorgetto Giugiaro in dienst van Bertone. Voorzien van een lichtere 1300-motor moest dit instapmodel de Sprint bereikbaar maken voor een jonger publiek. Speciaal daarom werd hij uitgebracht in een opvallende okergele kleur. Het bleek een schot in de roos, want in deze gedaante werd de GT Junior al snel een 'must-have' voor een hele nieuwe generatie Alfa-rijders. Als hommage aan deze klassieke Junior brengt Alfa Romeo nu een speciale editie uit van de Giulia en Stelvio in dezelfde okergele kleur: de Giulia en Stelvio GT Junior.

EXTERIEUR

De nieuwe Alfa Romeo Giulia en Stelvio GT Junior zijn gebaseerd op de sportieve 'Veloce'-uitvoeringen. De unieke okergele kleur heeft een nostalgische touch en is gemaakt om op te vallen.

INTERIEUR

Hoogwaardige materialen en exclusieve details geven het interieur van de Giulia en Stelvio GT Junior een tijdloze elegantie.

PRESTATIES

HOOG PRESTATIENIVEAU

Hun krachtige en efficiënte motoren combineren een spaarzaam brandstofverbruik met een soevereine souplesse en respons. Voor de Stelvio een turbobenzinemotor van 280 pk/206 kW in combinatie met vierwielaandrijving. Voor de Giulia uit een 2.0-turbobenzinemotor van 200 pk/148 kW in combinatie met achterwielaandrijving.

Brandstofverbruik Stelvio GT Junior (l/100 km): 8,1; CO2-emissie (g/km): 197.

Brandstofverbruik Giulia-modellen (l/100 km): 7,1; CO2-emissie (g/km):168.

Deze waarden zijn door de fabrikant in pre-goedkeuringstests vastgesteld en kunnen afhankelijk van de definitieve goedkeuring aan verandering onderhevig zijn. Ze dienen uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden.

VEILIGHEID EN INFOTAINMENT

TECHNOLOGIE IN DIENST VAN DE BESTUURDER

Altijd veilig op weg en altijd verbonden met de buitenwereld: de Giulia en Stelvio GT Junior zijn standaard uitgerust met het Drivers Assistance Pack en een geavanceerd infotainmentsysteem met geïntegreerde navigatie.

Het Drivers Assistance Pack bundelt een reeks rijassistentiesystemen van de nieuwste generatie die intelligente bewaking van de zones voor, achter en naast de auto combineren met Level 2 autonoom rijden. Hierbij worden onder bepaalde omstandigheden functies als gas geven en remmen automatisch geregeld, maar houdt u als bestuurder altijd zelf het initiatief.

Meer over de Giulia

Meer over de Stelvio