Alfa Romeo Stijl
  • Puur rijplezier op elk wegoppervlak
  • Beste rijgedrag in zijn klasse
  • Mechanische perfectie
  • VELOCE MET Q4
  • Stelvio Q4

Puur rijplezier op elk wegoppervlak

Het innovatieve Q4 all-wheel drive system van de Giulia en Stelvio combineert veiligheid van wereldklasse met een sensationele rijervaring. Het systeem analyseert permanent de grip van de banden op de weg en de input van de bestuurder en berekent op basis daarvan de ideale verdeling van de aandrijfkracht over de voor- en achterwielen. Hierdoor past de auto zich onmiddellijk aan op elke verandering in de wegconditie en de rijomstandigheden. Dit resulteert in een ongeëvenaard rijcomfort in combinatie met een messcherpe besturing, terwijl ook op sneeuw, ijs, gravel of zand een solide wegligging is gegarandeerd.

Beste rijgedrag in zijn klasse

Beste rijgedrag in zijn klasse

In normale omstandigheden biedt het Q4-systeem het pure rijgevoel van een achterwielaangedreven auto. Maar wanneer de banden hun tractielimiet bereiken, stuurt het systeem tot 50% van het aandrijfkoppel naar de voorwielen. Afhankelijk van de wegconditie en de rijstijl van de bestuurder wordt de koppelverdeling continu aangepast aan de behoefte van het moment. Een verschil in eindreductie tussen de voor- en achteras zorgt daarbij voor een optimale koersstabiliteit en maakt zo een hogere bochtsnelheid mogelijk.

Mechanische perfectie

Mechanische perfectie

Het Q4-systeem onderscheidt zich van andere vierwielaandrijfsystemen door zijn doordachte en baanbrekende techniek. Het hart daarvan wordt gevormd door de Active Transfer Case (ATC), een tussenbak met actieve koppeling die de hoeveelheid motorkoppel die naar de vooras wordt gestuurd razendsnel kan aanpassen. Voor de afvoer van de warmte die hierbij vrijkomt is geen extern koelsysteem nodig, wat een intensieve belasting van het systeem mogelijk maakt. Dit zorgt bovendien voor een beperking van het brandstofverbruik en een betrouwbare werking op lange termijn.

VELOCE MET Q4

VELOCE MET Q4

De Veloce met Q4 is ontwikkeld vanuit een compromisloze aanpak. Al zijn stilistische en technische details zijn perfect op elkaar afgestemd. Met zijn Q4 all-wheel drive system en een lange reeks andere hightech-oplossingen stelt hij een nieuwe norm op het gebied van rijperfectie en daarmee vormt hij de bekroning op Alfa Romeo's traditionele streven naar het bieden van maximaal rijplezier.

CONFIGUREER
Stelvio Q4

Stelvio

Met zijn vooruitstrevende veiligheidstechnologie en ingenieuze technische oplossingen plaatst de Stelvio zich aan de top van zijn klasse op het gebied van rijdynamiek. Dankzij de ideale 50/50-gewichtsverdeling en het innovatieve Q4 all-wheel drive system biedt hij de bestuurder zelfs onder de meest extreme omstandigheden een compromisloos sportieve rijervaring.

Q4 all-wheel drive system is standaard op alle uitvoeringen van de Stelvio behalve de 160pk en 190pk diesel.

CONFIGUREER