Quadrifoglio
  • EEN NIEUW TIJDPERK
  • RACE-DNA
  • HET BEGIN
  • OVERWINNINGEN
  • GALLERY
  • MODELLEN

EEN ICOON VAN COMPROMISLOZE PRESTATIES

Een nieuw Quadrifoglio-tijdperk

Met hun geavanceerde en innovatieve techniek kondigen de Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio een nieuw, ambitieus tijdperk aan voor Alfa Romeo. Dankzij hun 2,9-liter V6 bi-turbomotor van 510 pk/375 kW en het grootschalig toepassen van ultralichte materialen hebben beide modellen een ongekend gunstige gewichts/pk-verhouding. De ideale 50/50-gewichtsverdeling en superieure achterwiel- of vierwielaandrijving zorgen daarbij voor een verdere perfectionering van de wegligging en een nog scherpere rijdynamiek. Met hun indrukwekkende prestaties vormen ze de voorhoede van een nieuwe generatie Alfa Romeo's die de rijke Quadrifoglio-traditie in de toekomst voort zullen zetten. 

RACE-DNA

ZIJ AAN ZIJ MET FERRARI

Gedeeld verleden

Het Quadrifoglio-embleem is niet alleen onlosmakelijk verbonden met Alfa Romeo's racehistorie, maar ook met die van Ferrari. In 1919 ontmoette Enzo Ferrari als jonge monteur Ugo Sivocci, die toen als testrijder in dienst was bij Alfa Romeo. Sivocci bezorgde hem een baan als testrijder voor de kleine autofabrikant C.M.N. in Milaan. Een jaar later trad Ferrari als coureur in dienst bij Alfa Romeo. Na de dood van zijn teamgenoot Antonio Ascari verlegde hij zijn ambities naar een rol achter de schermen en in 1929 richtte hij Alfa Romeo's nieuwe racedivisie op: de Scuderia Ferrari. In 1933 scheidden de wegen van Alfa Romeo en Ferrari zich, maar met het sponsorschap van Alfa Romeo van de Scuderia Ferrari in 2015, keerde ook het fameuze Quadrifoglio-logo terug in de Formule 1.

HET BEGIN

ONTSTAAN UIT BIJGELOOF, UITGEGROEID TOT EEN LEGENDE

Het begin

De historie van het Quadrifoglio-embleem gaat terug tot 1923. In dat jaar won Ugo Sivocci de Targa Florio in een Alfa Romeo RL met op de motorkap een wit vlak met een klavertjevier erin. Daarmee had hij het geluk afgedwongen, maar niet voor lang: enkele maanden later verongelukte hij dodelijk tijdens de trainingen voor de Grote Prijs van Europa op Monza. Het klavertjevier was dan ook nog niet op zijn auto geschilderd! Sinds die tijd staat het Quadrifoglio-embleem symbool voor Alfa Romeo’s grenzeloze passie voor de autosport.

OVERWINNINGEN

GLORIEUZE RACEHISTORIE

Het embleem van wereldwijde triomfen

De historie van het Quadrifoglio-embleem is nauw verweven met die van de autosport. In 1925 won Alfa Romeo het eerste Grand Prix-wereldkampioenschap voor constructeurs ooit en in 1950 en 1951 legde het beslag op de eerste twee titels in de Formule 1. Op de erelijst prijken verder nog drie andere wereldtitels en honderden zeges in allerlei kampioenschappen in Italië en de rest van Europa. Dit glorieuze verleden zit diep in het merk-dna verankerd en vormt een integraal onderdeel van elk Quadrifoglio-model.

ONTDEK DE LEGENDE
GALLERY

MODELLEN

De Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio zijn Alfa Romeo's snelste en krachtigste seriemodellen ooit: ontdek hun sportieve dna en onovertroffen prestaties.