Dé sportieve SUV

ALFA ROMEO GEEFT DE SUV ZIJN SPORTIEVE KARAKTER TERUG

EEN ÉCHTE SUV

De benaming SUV is een ingeburgerd begrip. Zo ingeburgerd dat nog maar weinigen weten dat de afkorting staat voor Sports Utility Vehicle. Dat sportieve is aspect bij heel wat SUV's inmiddels behoorlijk op de achtergrond geraakt. Maar niet bij Alfa Romeo. Sinds zijn oprichting in 1910 richt Alfa Romeo zich op het creëren van auto's die zich onderscheiden met hun sportieve prestaties en dynamische rijeigenschappen. Auto's die hun bestuurder een ongeëvenaarde rijervaring bieden op uitdagende wegen zoals de Stelviopas, de beroemde bergpas in Noord-Italië waarnaar Alfa Romeo’s eerste SUV is vernoemd: de Stelvio.

EEN NIEUWE NORM

De eerste SUV's waren vooral sterke, robuuste auto's met veel motorvermogen, bedoeld voor gebruik onder zware omstandigheden. De tijden zijn echter veranderd en de vorm en functie van de SUV zijn meeveranderd. Zo onderscheidt de Stelvio zich door zijn geavanceerde technologie, exclusieve ondersteltechniek en schitterende Italiaanse design. Hij biedt alle veiligheid, comfort en veelzijdigheid die van een moderne SUV mag worden verwacht, en stelt daarbij een nieuwe norm voor sportieve prestaties in het SUV-segment.

PREMIUM COMFORT

Het gebruik en de gebruiksmogelijkheden van een SUV zijn in de afgelopen decennia sterk veranderd. De Stelvio vertegenwoordigt de meest recente transformatie van de Sports Utility Vehicle: zijn doordachte ontwerp creëert een uitzonderlijk gevoel van luxe en comfort dat perfect in harmonie is met zijn hoge prestatieniveau. Het stijlvolle interieur biedt de bestuurder en andere inzittenden volop been- en hoofdruimte en koppelt dat aan een royale bagageruimte. Samen met de legendarische Alfa Romeo-rijeigenschappen maakt dit de Stelvio tot een grensverleggende SUV die een ongekende veelzijdigheid combineert met een unieke rijervaring.

SPORTIEVE PRESTATIES

De fraaie lijnen van de Stelvio verraden zijn Italiaanse herkomst. Dat geldt ook voor zijn motoren van wereldklasse waarmee hij de 'S' in de afkorting SUV volop eer aandoet: diesel- en benzinemotoren met een vermogen oplopend van 200 tot 510 pk voor de Quadrifoglio-versies. Dankzij hun ingenieuze ontwerp bieden deze geheel van aluminium vervaardigde turbokrachtbronnen, die zijn gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie, een optimale balans tussen prestaties en brandstofverbruik waarmee de Stelvio zich aan de top van het SUV-segment plaatst.

DE SUV VAN DE TOEKOMST

Met de Alfa Romeo Tonale – gepresenteerd op de Internationale autosalon van Genève 2019 - maakt Alfa Romeo zijn debuut in het compacte SUV-segment en de wereld van de elektrische auto. Deze revolutionaire conceptcar belichaamt Alfa Romeo's natuurlijke evolutie op de weg naar nieuwe aandrijfsystemen die prestaties en rijdynamiek naar een nog hoger niveau brengen.
In plaats van zich simpelweg aan te passen aan bestaande normen, geeft Alfa Romeo met de Tonale een herinterpretatie aan zijn merk-dna om een nieuw idee van schoonheid, energie, harmonie, efficiency en rijplezier vorm te geven.