1000 MIGLIA 2022:
40e EDITIE VAN DE MOOISTE RACE TER WERELD

Op 15 juni is in Brescia de 40e editie van start gegaan van wat door Enzo Ferrari ooit is betiteld als 'de mooiste race ter Wereld': de Mille Miglia. Het deelnemersveld bestond uit vierhonderd klassieke racewagens, die op 18 juni werden terugverwacht na de traditionele rally van duizend mijl langs enkele van de mooiste plaatsen van Noord- en Midden-Italië.

Zoals gebruikelijk was Alfa Romeo prominent op het evenement vertegenwoordigd met vijftig auto's aan de start, waaronder een drietal pronkstukken uit de eigen collectie van het merk: de 6C 1500 Super Sport uit 1928, de 1900 Sport Spider uit 1954 en de 1900 Super Sprint uit 1956. De equipe van de eerste auto bestond uit het reeds meermaals succesvolle duo Giovanni Moceri en Valeria Dicembre. Het team van de tweede auto werd gevormd door Francesco Pirozzi van de carrosserieafdeling van de Giambattista Vico-fabriek in Pomigliano d’ Arco en Cristina Posta, die werkzaam is in de assemblagefabriek in Cassino. De 1900 Sport Spider tot slot werd bemand door Alessandro Alunni Bravi, de algemeen directeur van Sauber Motorsport, en autocoureur en sportcommentator Vicky Piria.

Langs het parcours dwars door steden en dorpjes stonden tienduizenden toeschouwers om de racewagens te bewonderen die van hetzelfde type moeten zijn als auto's die ooit aan de oorspronkelijk stratenrace hebben meegedaan. Tot veler verrassing konden ze ook een glimp opvangen van de nieuwe Alfa Romeo Tonale Hybrid, die als juryauto in de karavaan meereed.