THE SUV VAN ALFA ROMEO

The new paradigm of sportiness

WAT IS EEN SUV?

De afkorting SUV staat voor Sports Utility Vehicle. Dit type auto biedt een hogere rijpositie, een verbeterde weglegging, veel tractie en meer comfort en stabiliteit. SUV's zijn altijd de beste keuze geweest voor geweest voor offroad enthousiastelingen, maar zijn ook steeds populairder geworden voor gezinnen. Hybride SUV’s zijn de perfecte oplossing voor bestuurders die willen profiteren van de voordelen van hybride technologie, zonder in te leveren op de ruimte die een SUV biedt.

EEN SUV KIEZEN

Met een SUV koop je niet alleen van de meest populaire autotypen van dit moment, je omarmt ook een nieuwe levensstijl. Maar hoe maak je de juiste keuze? Dit zijn de belangrijkste eigenschappen om rekening mee te houden in het aankoopproces:

 

  • design voorkeuren
  • beschikbare opties en optiepakketten
  • ruimtelijkheid
  • motortypes
  • type aandrijving (voor-, achter- of vierwielaandrijving)

EEN PREMIUM SUV DIE SPORTIVITEIT EEN NIEUWE BETEKENIS GEEFT

Tijden veranderen, net als de vorm en functie van een premium SUV. De Alfa Romeo Stelvio onderscheidt zich met een uniek Italiaans design en door de implementatie van hoogstaande technologie. Zo is deze premium SUV voorzien van de exclusieve Alfa Link-wielophanging en het innovatieve Q4-vierwielaandrijvingsysteem. Deze systemen geven een impuls aan de sportiviteit en prestaties van deze premium SUV en dragen daarnaast bij aan het comfort, de veelzijdigheid en de controle over uw voertuig.

HET BELANG VAN COMFORT

De functie en de wijze waarop een premium SUV wordt gebruikt, is in de loop der jaren onmiskenbaar veranderd. De verfijnde ontwerpen van de Alfa Romeo Stelvio en Tonale brengen plezier en comfort in perfecte harmonie met de rijprestaties. Het interieur biedt de inzittenden verrassend veel been- en bagageruimte (525 liter voor de Stelvio en 385 liter voor de Tonale). Deze eigenschappen, in combinatie met de geavanceerde technologische oplossingen die door Alfa Romeo zijn ontwikkeld, zorgen voor een ongeëvenaarde rijervaring in deze twee iconische SUV’s.

ALFA ROMEO SUV: EEN PORTRET VAN ITALIAANS DESIGN

De kenmerkende stijl van de Stelvio is de belichaming van Italiaans design en zijn aandrijflijn brengt het begrip ‘sportiviteit’ terug in de wereld van SUV’s. De diesel- en benzinemotoren, die vervaardigd worden uit één blok aluminium, leveren tot wel 280pk aan vermogen. De bekroonde Quadrifoglio-editie levert met 510pk zelfs nog hogere prestaties. Het ontwerp en de ultramoderne mechanica van de viercilinder-in-lijnmotor in combinatie met een turbocompressor met variabele geometrie en de automatische transmissie met 8 versnellingen, zorgen dat de Stelvio SUV zich op unieke wijze onderscheidt op het gebied van kracht en efficiëntie.

DE SOORTEN SUV'S: COMPACT, CROSSOVER EN KLEIN

Er zijn verschillende soorten SUV's in dit segment. Compacte SUV’s zijn voertuigen die de kenmerken van een traditionele SUV combineren met de eigenschappen van een kleinere auto. Compacte SUV's bieden meer ruimte, bodemvrijheid en terreincapaciteiten dan een traditionele auto, maar zijn kleiner en zuiniger zijn dan grotere SUV’s.
Crossovers zijn meestal zo gebouwd dat ze minder wegen dan een traditionele SUV. Hoewel ze in het terrein over het algemeen minder capabel zijn vanwege hun kleine formaat, voldoen cross-overs wel aan de behoeften van de meeste bestuurders.
Ten slotte bieden kleine SUV's veel opbergruimte. Ze zijn de ideale keuze voor kleine gezinnen, die dit voertuigtype de voorkeur geven boven compacte en middelgrote sedans.

EEN FANTASTISCH NIEUW HOOFDSTUK: DE HYBRIDE SUV

Een nieuwe levensstijl: de hybride SUV-technologie in de Alfa Romeo Tonale biedt verschillende voordelen:

  • geen uitstoot van CO2 bij puur elektrisch rijden
  • lagere bedrijfskosten
  • fiscale voordelen, zoals een verlaagd tarief voor de wegenbelasting
  • onderweg opladen (regenererende hybrides)

TONALE HYBRIDE EN PLUG-IN
HYBRID Q4

Met de Tonale Hybrid en Tonale Plug-in Hybrid Q4 zet Alfa Romeo voet in de wereld van elektrische en compacte SUV’s. Dit moment markeert een nieuw tijdperk – een tijdperk waarin we als merk opnieuw de perfecte balans vinden tussen prestaties en dynamisch rijden. Met baanbrekende technologie en vooruitstrevende connectiviteitsopties is Alfa Romeo klaar om u een nieuwe definitie van schoonheid, energie, efficiëntie en rijplezier te bieden.