SPORTWAGENS

The ultimate blend of power and performance.

What is a sport cars – Alfa Romeo

WAT IS EEN SPORTWAGEN?

Dynamisch, krachtig en responsief: drie eigenschappen die de sportwagens van Alfa Romeo kenmerken. Ze zijn ontworpen en gebouwd om unieke rijervaringen te bieden en omdat ze worden geïnspireerd door racemodellen, staan ​​sportwagens bekend om hun wendbaarheid, snelheid en aerodynamische vormen. Krachtige motoren, een excellente wegligging, innovatieve technologieën en een verfijnd design geven sportwagens ten slotte hun onderscheidende karakter.

Choosing the right sports cars – Alfa Romeo

EEN SPORTWAGEN KIEZEN

Of het nu gaat om een korte rit door de stad of een lange reis: de luxe sportwagens van Alfa Romeo zijn een geweldige keuze voor een onvergetelijke rijervaring.
Het aanbod van sportwagens is groot en ieder model heeft zijn eigen unieke kenmerken. Waar houdt u rekening mee als op zoek gaat naar een sportwagen?

  • uiterlijk: het ontwerp en de lijnen van het model
  • extra opties
  • aantal zitplaatsen
  • motor
  • type aandrijflijn: voorwielaandrijving, achterwielaandrijving, vierwielaandrijving

DE SPORTWAGENS: SUV’S, SEDANS EN HATCHBACK

Het sportwagensegment wordt gekenmerkt door een breed scala aan modellen. Allereerst de zogenaamde roadster: een tweezitter voorzien van een zacht en inklapbaar dak. Een ander voorbeeld is de coupé: de perfecte sportwagen voor alledaags gebruik en ideaal voor korte ritten. Dit type sportwagen is vaak een meer dynamische versie van een sedan, maar voorzien van twee deuren en een kleine achterbank die plaats biedt aan twee extra passagiers. Dan is er de hatchback: een type sportwagen met het onderstel van een sedan, maar met de voordelen van een stationwagen. Hatchbacks worden gekenmerkt door een brede achterdeur. Spiders daarentegen, zijn bijzonder wendbare auto’s. Hun ontwerp is vaak een eerbetoon aan historische raceauto’s. Tot slot zijn sport-SUV’s de ideale keuze voor wie vaak lange ritten maakt, maar sportiviteit wil combineren met comfort.

Powers and performances of sports cars – Alfa Romeo

MOTOREN EN VERMOGEN, GEÏNSPIREERD DOOR RACEWAGENS

Sportwagens van Alfa Romeo zijn uitgerust met de nieuwste en meest efficiënte verbrandingsmotoren. Op die manier voldoen ze aan specifieke rij- en verbruikswensen. Wat al deze sportwagens met elkaar gemeen hebben? Ze accelereren soepel, hebben een stabiele wegligging en produceren een markant motorgeluid.
Om de beste sportwagens op de markt te brengen, werken veel autofabrikanten samen met ontwerpers en engineers uit de wereld van Formule 1. Zij bouwen samen met de experts van Alfa Romeo aan hoogwaardige, prestatiegerichte sportwagens in unieke kleurstellingen.

Design and style of luxury sports cars – Alfa Romeo

DESIGN EN DETAILS: STIJL EN TECHNOLOGIE VAN LUXE SPORTWAGENS

De luxe sportwagens van Alfa Romeo vallen op door scherpe lijnen en unieke felle kleuren. Ze worden bovendien gekenmerkt door een lage rijhoogte, een lange motorkap en een aerodynamisch profiel. De esthetiek van een sportwagen komt daarnaast pas echt tot leven wanneer je kijkt naar de uiterlijke details, zoals aerodynamische bodykits, speciale interieurs en onderscheidende stijlelementen zoals emblemen en velgen. Sportwagens zijn daarnaast uitgerust met hoogwaardige technologieën, zoals de nieuwste infotainmentsystemen en geavanceerde rijhulpsystemen.

ALFA ROMEO SPORTWAGENS: ONZE MEEST CONCURRERENDE MODELLEN

Al meer dan een eeuw lang wordt de geschiedenis van Alfa Romeo gekenmerkt door onze passie voor prestaties. Sportiviteit is in ons DNA geworteld en we verleggen telkens opnieuw de grenzen op het gebied van innovatie en ultiem rijplezier. Op het circuit en op de weg blijft Alfa Romeo autoliefhebbers wereldwijd inspireren met legendarische sportwagenmodellen – zelfs als deze inmiddels al uit productie zijn – denk bijvoorbeeld aan de Alfa Romeo 4C, Quadrifoglio Nring, Quadrifoglio Alfa Romeo Racing en de Alfa Romeo 8C Special Series.

GIULIA EN STELVIO QUADRIFOGLIO

De Quadrifoglio is de ultieme belichaming van de sportieve en competitieve ziel van ons merk. Sinds 1923 dragen alleen de meest sportieve modellen van de Giulia en Stelvio het Quadrifoglio-embleem. Ze vormen een eerbetoon aan de racerij en zijn voorzien van speciale uiterlijke kenmerken, zoals een uitlaatsysteem met vier dempers dat in de achterbumper is geïntegreerd. In het interieur vallen meteen de exclusieve materialen op die worden gebruikt, zoals koolstofvezel, leder en alcantara.