EFFICIËNTE SPORTIVITEIT

Alfa Romeo en sportieve hybride technologie.

Alfa Romeo Tonale plug-in hybrid - Alfa Romeo

Rijplezier

Het authentieke rijplezier van Alfa Romeo gecombineerd met een volledig nieuwe elektrische rijervaring.

Prestaties

De garantie van sportief rijplezier, onlosmakelijk verbonden met het legendarische DNA van Alfa Romeo.

Verbeterde efficiëntie

Een uitstekende actieradius, een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot dankzij geavanceerde efficiëntie.

How Plug-in Hybrid Charging Works - Alfa Romeo
Uw auto opladen

THUIS OPLADEN

Wanneer u beschikt over een eigen oprit, carport of garage, is een thuislader een ideale oplossing om 's ochtends altijd van een vol accupakket verzekerd te zijn. U ontvangt de eProWallbox MOVE tijdelijk cadeau bij aankoop van de Tonale Plug-in Hybrid Q4. U betaalt enkel de installatiekosten. Profiteer snel van deze aanbieding.

    

INSTALLATIE VAN EEN WALLBOX

Free2Move eSolutions biedt een professionele installatieservice om uw easyWallbox of eProWallbox in vier simpele stappen te installeren volgens de geldende wet- en regelgeving.

Public charging of hybrid cars - Alfa Romeo
Uw auto opladen

OPENBAAR OPLAADPUNT

Het gebruik van openbare laadstations wordt steeds eenvoudiger dankzij de continue uitbreiding van het laadnetwerk. Het batterijpakket kan binnen 2,5 uur volledig worden opgeladen.

My Alfa Connect application – Alfa Romeo

MY ALFA CONNECT

Met de My Alfa Connect-app krijgt u eenvoudig toegang tot alle connected services van uw Alfa Romeo. Zo is het mogelijk om uw volgende reis op uw smartphone te plannen, terwijl er direct rekening wordt gehouden met de resterende actieradius van uw auto en eventuele laadstops onderweg. De app biedt ook toegang tot de eSolutions Charging-app en verschillende opties om uw wallbox thuis op afstand te beheren.

      

 

Disclaimer

* Voor alle nieuwe voertuigen die vanaf 1 mei 2023 worden besteld, is My Assistant inbegrepen in het pakket Connect ONE, waarvan de prijs al is inbegrepen in de prijs van het voertuig. My Remote, My Car, My Navigation en My eCharge zullen deel uitmaken van Connect PLUS dat een specifiek abonnement vereist. Connect PLUS is de eerste 6 maanden zonder bijkomende kosten beschikbaar, vanaf de datum van ingang van de garantieperiode. My Alert en My Wi-Fi blijven ongewijzigd.

Afbeeldingen zijn slechts bedoeld ter illustratie. Weergegeven lakkleuren en details kunnen om productietechnische en/of commerciële redenen afwijken of niet beschikbaar zijn. Op sommige afbeeldingen kunnen modelversies, uitvoeringen, opties en/of accessoires zijn weergegeven die alleen op aanvraag en tegen meerprijs verkrijgbaar zijn.

Brandstofverbruik Alfa Romeo Tonale Hybrid MHEV-range (l/100 km): 5,6 - 6,3; CO2-emissie (g/km): 164-203. Dit betreft typegoedkeuringswaarden die zijn bepaald op basis van de gecombineerde rijcyclus van de WLTP-testprocedure. Deze waarden dienen slechts ter vergelijking en kunnen afwijken van het verbruik onder reële rijomstandigheden. Laatste update 26-05-2021.

Brandstofverbruik Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 (l/100 km): 1,4–1,1; energieverbruik (kWh/100 km): 18,7–16,8; CO2-emissie (g/km): 33-26. Tot 82 km volledig elektrische actieradius is bedoeld voor de stadscyclus. De totale actieradius is de volledig mogelijke actieradius die wordt bereikt door de autonomie op benzine te combineren met de volledige elektrische autonomie in de stadscyclus. Deze waarden zijn in pre-goedkeuringstests gemeten volgens de WLTP-testprocedure. Ze dienen uitsluitend voor vergelijkingsdoeleinden en kunnen afhankelijk van de definitieve goedkeuring aan verandering onderhevig zijn. Het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de actieradius kunnen variëren afhankelijk van de werkelijke gebruiksomstandigheden en van verschillende factoren zoals: laadfrequentie, rijstijl, snelheid, specifieke uitrusting, opties, formaat van de banden, buitentemperatuur en thermisch comfort aan boord van het voertuig.

Veel gestelde vragen

ALLES WAT U MOET WETEN OVER HYBRIDE AUTO'S

HYBRIDE TECHNOLOGIE

Alfa Romeo werkt al langere tijd met hybride technologie. Deze wordt al geleverd in de Tonale Hybrid en de nieuwe Tonale Plug-in Hybrid Q4.

Alfa Romeo heeft twee hybride SUV-modellen: de Tonale Hybrid en de nieuwe Tonale Plug-in Hybrid Q4. Deze twee modellen zijn onze eerste hybride modellen en vertegenwoordigen een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van ons merk. Het zijn iconische modellen die ieder opvallen dankzij hun innovatieve en efficiënte sportiviteit.

Hybride rijden betekent het gebruik van meer dan één krachtbron voor een nieuwe, efficiënte rijervaring. Zo bent u dankzij hybride technologie gegarandeerd van een lager brandstofverbruik en minder CO2-uitstoot.

De term SUV is een afkorting voor Sports Utility Vehicle: dit type voertuig biedt een hogere zitpositie vergeleken met bv. een hatchback. Een hybride SUV combineert het vermogen van een traditionele verbrandingsmotor op benzine met de kracht van een elektromotor.

Een hybride auto combineert een traditionele verbrandingsmotor met de kracht van een elektromotor. Dankzij een regeneratief remsysteem wordt het accupakket opgeladen terwijl u rijdt, door de energie die vrijkomt tijdens het afremmen of vertragen op te vangen en op te slaan in het batterijpakket.

TECHNOLOGIE

  • ICE: staat voor Internal Combustion Engine (verbrandingsmotor) en is de traditionele motor die wordt aangedreven door brandstoffen, zoals benzine, diesel, etc. De brandstofverbranding wordt geactiveerd via een oxidatiemiddel (meestal zuurstof) in een verbrandingskamer die integraal onderdeel is van het motorcircuit. 
  • MHEV: dit type motor biedt de combinatie van een verbrandingsmotor en een elektromotor, zoals de Alfa Romeo Tonale Hybrid. De batterij wordt tijdens het rijden opgeladen door de verbrandingsmotor en door het regeneratieve remsysteem. Bij de Alfa Romeo Tonale Hybrid maakt deze technologie, wanneer de accu is opgeladen, het mogelijk om verschillende rijmanoeuvres volledig elektrisch uit te voeren. 
  • HEV: een combinatie van een verbrandings- en elektromotor. De batterij wordt opgeladen door de verbrandingsmotor en het regeneratieve remsysteem. De batterijprestaties maken korte ritten in volledig elektrische modus mogelijk. 
  • PLUG-IN HYBRID: dit type motor biedt een combinatie van een verbrandings- en elektromotor, zoals de Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4. De batterij kan worden opgeladen door een externe stroombron (laadaansluiting) en het regeneratieve remsysteem. Op de Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 beschikt u hiermee over een maximale elektrische actieradius van 82km in het stadsverkeer. 
  • BEV: de aandrijving van de auto wordt uitsluitend verzorgd door een elektromotor. Het rijden is 100% elektrisch en opladen kan alleen met een externe stroombron en via het regeneratieve remssysteem.
  • REEV: Beschikt over een kleine benzinegenerator om de accu op laden en maakt zo een grotere actieradius mogelijk wanneer het accuniveau laag is.

Een plug-in hybrid combineert de sterke punten van een verbrandingsmotor en de elektromotor. Bovendien ervaart u met een plug-in hybrid van een optimale balans tussen elektrisch bereik, oplaadtijd, brandstofbesparing, rijeigenschappen en prestaties.

Plug-in hybride auto's bieden verschillende voordelen van volledig elektrische voertuigen, zoals lagere kosten, rijden in stilte en nul uitstoot in volledig elektrische modus. De flexibiliteit van de verbrandingsmotor garandeert daarnaast een groter rijbereik, zonder dat tussentijds opladen van het batterijpakket bij een laadstation vereist is. Dankzij de combinatie van de verbrandings- en elektromotor levert het voertuig een hoger koppel en hogere prestaties dan conventionele motoren met een grotere cilinderinhoud. De Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 is een geavanceerde oplossing die de prestaties en het rijcomfort verhogen tegen lagere kosten en met minder uitstoot dan een traditionele verbrandingsmotor, Bovendien profiteert u in sommige gevallen van fiscale voordelen, zoals subsidie of lagere belastingen. De regels hiervoor variëren per land.

OPLADEN

De laadtijd bedraagt ongeveer 2,5 uur wanneer u gebruikmaakt van een wallbox of een openbaar laadstation met een vermogen van 7.4 kWh.

Via het infotainmentsysteem in de auto of via de My Alfa Connect-app op uw smartphone. Laad u thuis uw auto op, dan kunt u de gewenste oplaadtijd instellen (bijvoorbeeld 's nachts) en bepaalt u zelf hoeveel vermogen u wil bijladen.

Bij het leegraken van het accupakket wordt automatisch de verbrandingsmotor ingeschakeld zodat u door kunt blijven rijden. Het systeem is zodanig ontworpen dat altijd een minimum laadniveau voor vierwielaandrijving behouden blijft.​

Het batterijpakket is ontworpen om jaarrond zo optimaal te presteren bij gemiddelde temperaturen. De actieradius kan afnemen wanneer de auto langere tijd aan hoge temperaturen wordt blootgesteld, omdat er energie wordt gebruikt om het batterijpakket te koelen. Ook op lagere temperaturen loopt de actieradius terug, omdat er energie wordt gebruikt om de batterijcellen te verwarmen.

Het batterijpakket van de auto kan op twee manieren opgeladen worden: tijdens het rijden of door hem aan te sluiten op een externe stroombron.

De Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 laadt het batterijpakket onderweg op 2 manieren op:

1 - Het regeneratieve remsysteem: kinetische energie die vrijkomt bij het vertragen en afremmen wordt omgezet in elektrische energie om het batterijpakket op te laden. Hierdoor gaat de energie niet als wrijvingswarmte verloren, zoals bij het remsysteem van een conventioneel brandstofmodel. Elektromotoren gebruiken energie voor de voortbewging. Wanneer deze beweging niet meer nodig is (bijvoorbeeld tijdens het afremmen) wordt de remkracht gebruikt om de motorische actie om te keren en elektriciteit op te wekken. Dit proces staat ook bekend als regeneratief remmen en de opgewekte energie wordt direct naar het batterijpakket verstuurd. Onder ideale omstandigheden wordt de actieradius van een elektrisch voertuig hierdoor tot wel 10% vergroot.

2 - E-SAVE: met deze rijmodus wordt de acculading op een bepaald niveau gehouden, of wordt de accu opgeladen tot een vooraf ingesteld niveau.

De Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 is uitgerust met een oplaadkabel voor huishoudelijk gebruik Mode 2-laadkabel en Mode 3-laadkabel voor openbaar laden of met easyWallbox of eProWallbox.

Via het infotainmentsysteem of de My Alfa Connect-app op uw smartphone is het mogelijk om de oplaadtijd en het maximale laadvermogen in te stellen. Wilt u sneller opladen, dan is het mogelijk om een wallbox te installeren, zoals de easyWallbox. Hiermee laadt u sneller dan met een standaard stopcontact. Voor een krachtigere en snellere laadsessie kunt u overwegen op de eProWallbox te installeren, die een maximaal laadvermogen van 22kW ondersteunt. Om met maximaal vermogen te laden zijn wijzigingen vereist in de elektrische installatie van uw woning door een professioneel installateur.

- Standaard: Thuislaadkabel. De Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 wordt standaard geleverd met een standaard Mode 2-laadkabel die op elk standaard stopcontact aangesloten kan worden.

-Standaard: High-speed-laadkabel. Met een Mode 3-laadkabel laad u uw voertuig sneller en eenvoudig op bij een openbaar laadpunt of met een easyWallbox of eProWallbox.