ALFA ROMEO TONALE
PLUG-IN HYBRID Q4 

A new charge of sportiness.

NIEUW:
TONALE PHEV

BELANGRIJKSTE CIJFERS

Elektrisch bereik
tot 82 km

Totaal rijbereik
tot 600 km

Systeemvermogen
280 pk/206 kW

CO2-emissie gecombineerde
rijcyclus 26-33 g/km

DESIGN
OPGELADEN VOOR SPORTIEVE PRESTATIES

Met zijn dynamische design onderstreept de nieuwe Tonale Plug-in Hybrid Q4 de hoge prestaties en efficiency van zijn hybride aandrijfsysteem waarmee hij de weg effent naar sportief rijden in de 21e eeuw.

In het zijruitje linksachter is een nieuw logo gegraveerd: de 'elettro-biscione'. De draak die een man opslokt, de 'biscione’ uit het merkembleem, is daarop afgebeeld met een gestileerde stekker als kop.

Het design van de driedubbele full-led-matrixkoplampen is geïnspireerd op het front van de iconische Alfa Romeo SZ Zagato van begin jaren 90.

De 20-inch lichtmetalen velgen zijn een moderne interpretatie van Alfa Romeo's iconische 'telefoonschijf'-velgen uit de jaren 60.

Onder een klep in het linker achterspatbord bevindt zich de laadaansluiting voor het opladen van het accupakket.

INTERIEUR
SPORTIEVE AMBIANCE

Hoogwaardige materialen, een superieure afwerking en geavanceerde infotainment- en connectiviteitsoplossingen creëren een ambiance die garant staat voor sportief rijplezier in de beste traditie van Alfa Romeo.

Het digitale instrumentenpaneel biedt de keuze uit drie verschillende lay-outs: Heritage, Evolved en Relax. In de weergaven Heritage en Evolved geeft de kleur van het 'elettro-biscione’-logo de status van de elektromotor aan: wit is uitgeschakeld, groen is in werking en blauw betekent in werking als generator voor energieterugwinning.

* Afgebeeld is de basisweergave 'Evolved'.

 

Via het 12,3 inch display van het digitale instrumentenpaneel en het 10,25-inch infotainmentscherm centraal in het dashboard biedt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 een perfecte interactie tussen mens en machine.

Het verrassend ruime interieur van de Tonale Plug-in Hybrid Q4 combineert comfort met sportieve elegantie in onmiskenbare Alfa Romeo-stijl. Voor de stoelbekleding hebt u de keuze uit zwarte carbon-stof, Alcantara of leder.

Via veertien speakers verspreid over het interieur omringt het Harman Kardon hifi-systeem de inzittenden met een rijke en meeslepende sound die een subliminale sfeer aan boord creëert.
Download hier de speciale 'Alfa Romeo Tonale'-playlist om een indruk te krijgen van de ongekende klankenrijkdom van het systeem.​

DISCLAIMER

Afbeeldingen zijn slechts bedoeld ter illustratie. Weergegeven lakkleuren en details kunnen om productietechnische en/of commerciële redenen afwijken of niet beschikbaar zijn. Op sommige afbeeldingen kunnen modelversies, uitvoeringen, opties en/of accessoires zijn weergegeven die alleen op aanvraag en tegen meerprijs verkrijgbaar zijn.

Kies de kleur voor uw Tonale
Technologie

INNOVATIEVE TECHNOLOGIE

Dankzij een software-architectuur van de volgende generatie loopt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 voorop in technologische innovatie. Zo biedt hij als eerste auto ooit een NFT als digitaal eigendomscertificaat op basis van blockchain-technologie. En via de Amazon Alexa-spraakassistent* biedt hij toegang tot een ecosysteem van digitale diensten die even gemakkelijk vanuit de auto als vanaf thuis toegankelijk zijn.

*De Amazon Alexa-spraakassistent is alleen beschikbaar i.c.m. met een abonnement voor de betaaldienst My Wi-Fi. Amazon Alexa is niet beschikbaar in het Nederlands.
Amazon, Alexa en alle gerelateerde logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of haar dochterondernemingen.

Alfa Connect Services

ONLINE DIENSTEN

Via het infotainmentscherm in het dashboard of de My Alfa Connect-app op een gekoppelde smartphone biedt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 toegang tot een reeks online diensten die het gebruik van de auto makkelijker en veiliger maken.

Om de diensten van Alfa Connect Services te kunnen gebruiken, moet u de My Alfa Connect-app op uw telefoon installeren en een account aanmaken.
Download de My Alfa Connect-app nu en ontdek alle diensten en mogelijkheden.

         

 

 

Aandrijflijn

SPORTIEVE PRESTATIES OP WEG NAAR
EEN ELEKTRISCHE TOEKOMST

De Tonale Plug-in Hybrid Q4 markeert een nieuwe stap in de
metamorfose van Alfa Romeo op weg naar een nieuwe elektrische
toekomst: zijn systeemvermogen 280 pk/206 kW staat borg voor sportieve
topprestaties, waarbij de CO2-emissie beperkt blijft tot 26-33 g/km.*

*WLTP-waarde gecombineerde rijcyclus

DISCLAIMER

Brandstofverbruik Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 (l/100 km): 1,1 – 1,4; energieverbruik (kWh/100 km): 16,8 – 18,7; CO2-emissie (g/km): 26-32. Dit betreft typegoedkeuringswaarden die zijn bepaald op basis van de gecombineerde rijcyclus van de WLTP-testprocedure. Deze waarden dienen slechts ter vergelijking en kunnen afwijken van het verbruik onder reële rijomstandigheden afhankelijk van een groot aantal samenhangende factoren, zoals zoals weersomstandigheden en buitentemperatuur, wegconditie, rijstijl, rijsnelheid, gemonteerde opties, type banden, belading, gebruik van voertuigsystemen (airco, verwarming, verlichting, navigatie, audiofuncties), etc.
Het opgegeven elektrisch bereik tot 82 kilometer betreft de actieradius die is vastgesteld op basis van de WLTP-stadcyclus. Het totale rijbereik tot 600 kilometer betreft de actieradius bij gemengd gebruik van de verbrandingsmotor en de elektromotor op basis van de bovengenoemde verbruikswaarden met een volle brandstoftank en een volledig opgeladen accupakket. Laatste update 04-11-2022.

Plug-in

ACCUPAKKET

Voor de aandrijving van de elektromotor maakt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 gebruik van een serie 306V nikkel-mangaan-kobalt-accu's met een totale capaciteit van 15,5 kWh. Met een 7,4 kW-lader kan dit pakket in zo'n 2,5 uur volledig worden opgeladen, waarna de auto in de elektrische rijmodus een bereik heeft tot 82 kilometer bij stadsgebruik. Het totale bereik bij gecombineerd gebruik van de elektromotor en verbrandingsmotor bedraagt zo'n 600 kilometer.

Rijdynamiek

VERMOGEN IN OVERVLOED

Met zijn 160 pk/118 kW sterke turbobenzinemotor en 120 pk/90 kW-elektromotor beschikt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 over een royaal vermogen als basis voor een vloeiende respons en sportieve topprestaties. De vierwielaandrijving staat daarbij garant voor een solide weggedrag dat het vertrouwen geeft om de beschikbare paardenkrachten veilig aan te spreken

Advanced Driving System​
INNOVATIEVE RIJASSISTENTIESYSTEMEN

De Tonale Plug-in Hybrid Q4 is uitgerust met de nieuwste generatie rijassistentiesystemen die Level 2 autonoom rijden mogelijk maken en niet alleen de veiligheid, maar ook het rijcomfort verhogen.

AFMETINGEN

De Alfa Romeo Tonale Plug-In Hybrid Q4 heeft een laadruimte van 385 liter.

Originele accessoires
MAAK VAN UW TONALE EEN PERFECTE REISGENOOT

Met de originele accessoires van Mopar® maakt u van de nieuwe Alfa Romeo Tonale een perfecte reisgenoot voor vakantiereizen en weekend-trips.

ALLESDRAGERS

Multifunctionele dwarsdragers, te monteren op de dakrails.*

*Max. draagvermogen 60 kg.

FIETSSTEUN

Lichtgewicht fietssteun van sterk aluminium, voor daktransport van een fiets. Te combineren met allesdragers.*

*Voor 1 fiets.

SKI- EN SNOWBOARDHOUDERS

Afsluitbare houders voor het meenemen van ski's of snowboards op het dak. Te combineren met allesdragers.*

*Voor vier paar ski's of twee snowboards.

BINNENBAK VOOR BAGAGERUIMTE

Bak van thermoplastisch materiaal die de kofferbakbekleding beschermt tegen vuil en vocht. Voorzien van antislip-oppervlak dat schuiven van losse voorwerpen voorkomt.*

*Max. belastbaarheid 40 kg.

DISCLAIMER

Afbeeldingen zijn slechts bedoeld ter illustratie. Weergegeven lakkleuren en details kunnen om productietechnische en/of commerciële redenen afwijken of niet beschikbaar zijn. Op sommige afbeeldingen kunnen modelversies, uitvoeringen, opties en/of accessoires zijn weergegeven die alleen op aanvraag en tegen meerprijs verkrijgbaar zijn.

Financiering

FINANCIËLE DIENSTEN

Via FCA Capital Nederland biedt Alfa Romeo een breed pakket financierings- en leaseproducten voor zowel privéklanten als zakelijke rijders.

Stel samen

Stel uw perfecte
Tonale Plug-in Hybrid
samen.

Boek een proefrit

Een Alfa Romeo moet u zelf ervaren,
maak proefrit in de nieuwe
Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid.

Alfa Romeo Selected 4U

De beste occasions geselecteerd
voor u. Bekijk het aanbod
occasions.