ONZE GESCHIEDENIS

Neem een duik in Alfa Romeo's rijke geschiedenis die zoveel roemruchte auto's heeft voortgebracht.

HET BEGIN VAN EEN LEGENDE

Op 24 juni 1910 werd in Milaan een nieuwe autofabriek opgericht onder de naam A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Datzelfde jaar zag de allereerste Alfa het levenslicht, de Alfa 24 HP, een creatie van technisch directeur Giuseppe Merosi.
Na de intrede van Italië in de Eerste Wereldoorlog in 1915, kwam het bedrijf in moeilijkheden en werd het overgenomen door de Napolitaanse ondernemer Nicola Romeo, die de naam in 1917 veranderde in Alfa Romeo. In 1923 behaalde het merk zijn eerste grote sportieve succes: Ugo Sivocci won de Targa Florio in een Alfa Romeo RL. Het was de eerste van een reeks van in totaal tien zeges die Alfa Romeo in de geschiedenis van deze legendarische wegrace op Sicilië zou boeken.

ALFA ROMEO EN DE BAND MET MILAAN

Alfa Romeo’s historische band met de stad Milaan komt tot uiting in het merkembleem. Het idee ervoor kwam van Romano Cattaneo, een jonge tekenaar en vriend van Giuseppe Merosi. Terwijl hij op tram 14 stond te wachten op het Piazza Castello, viel zijn blik op een gevelsteen op het Castello Sforzesco die een draak verbeeldt die een man opslokt.
Dit wapen van het adellijk geslacht van de Visconti, dat twee eeuwen over de stad heerste, voegde hij samen met het wapen van de stad zelf, een rood kruis op een wit vlak. Zo creëerde hij het embleem dat sinds de Alfa 24 HP uit 1910 tot op de dag van vandaag elke Alfa Romeo siert.