Alfa Romeo Giulia verkozen tot ‘Best car
2022’ in Duitsland

De Alfa Romeo Giulia heeft opnieuw een klinkende overwinning behaald in de jaarlijkse populariteitspoll onder de lezers van het gerenommeerde Duitse automagazine 'auto motor und sport': voor de vijfde keer op rij is hij verkozen tot 'Best Car' in de categorie ’Import-middenklassers'.​ Ook de lezers van het eveneens Duitse 'Sport Auto' kozen de Giulia in de modelversies GTA, Quadrifoglio en Veloce als hun favoriet. Hiermee heeft Alfa Romeo weer een aantal nieuwe trofeeën aan de Giulia's toch al goed gevulde prijzenkast kunnen toevoegen: naast talloze andere pers- en publieksprijzen van autobladen over de hele wereld, won hij eerder al de prestigieuze internationale designprijs Red Dot Design Award en de Autonis Design Award, de designprijs van 'auto motor und sport’.

Deze internationale erkenning wordt bevestigd door het commerciële succes van de Giulia over de laatste jaren. Zo was hij in 2021 op de Italiaanse thuismarkt verreweg de best verkochte sedan met verbrandingsmotor in het D-segment, waarbij hij zijn marktaandeel ten opzichte van 2020 wist te verdubbelen bijna 60%.​

Met een reeks updates aan het onderstel voor modeljaar 2022, heeft Alfa Romeo de rijervaring van de Giulia naar een nog hoger niveau weten te brengen. In combinatie met enkele stilistische verfijningen van zijn sportief-elegante uiterlijk, zal hem dat in de nabije toekomst ongetwijfeld nieuwe prijzen en onderscheidingen opleveren!