ALFA ROMEO 33 STRADALE

Il coraggio di sognare

Disclaimer

De Alfa Romeo 33 Stradale is een gelimiteerde editie van 33 reeds verkochte exemplaren. Hij kan niet meer besteld worden. Alle content en afbeeldingen op de website zijn voor illustratieve doeleinden.

The story of a dream
De visie

Het verhaal van een droom

Wanneer passie en moed samenkomen, lijkt niets onmogelijk. Geïnspireerd door een Alfa-icoon, luidt de 33 Stradale een nieuw tijdperk in van moed, sportiviteit en kracht. Een verbluffende Fuoriserie: slechts 33 exemplaren die de fantasie van hun eigenaar weerspiegelen. De eigenaars kregen tijdens het productieproces de vrijheid om hun supercar te personaliseren, in samenwerking met de getalenteerde ambachtslieden uit onze ‘Bottega’.

 

De creatie
De essentie van schoonheid
Bridge between time and eternity

Een brug tussen tijd en eeuwigheid. De perfecte combinatie tussen schoonheid en functionaliteit: de Alfa Romeo 33 Stradale is een visionair meesterwerk dat na 56 jaar opnieuw zijn opwachting maakt.

The most beautiful car of all time

Door vele liefhebbers beschouwd als één van de mooiste auto’s allertijden: de 33 Stradale uit 1967. Zijn iconische design was de belangrijkste bron van inspiratie voor de futuristische en harmonieuze lijnen van deze supercar.

Car’s aerodynamics at high speeds

Van de wing mirrors tot de luchtinlaten in de flanken en van de verlichting tot aan het V-shield aan de voorzijde: ieder element in het exterieur draagt bij aan de aerodynamische eigenschappen op hoge snelheid.

Carbon-fibre and aluminium roof

Het dak, opgebouwd uit een combinatie van carbonfiber en aluminium, biedt een adembenemend panoramisch uitzicht en maakt de 33 Stradale uitzonderlijk licht van gewicht.

Butterfly doors

Sensueel en futuristisch. De geavanceerde vlinderdeuren laten een onuitwisbare indruk achter.

Theatrical and functional opening of the front and rear “cofango"

Het openen van de ‘cofango’ voor en achter is zowel magisch als functioneel en biedt eenvoudig toegang tot de bagageruimte en het technisch hart van de 33 Stradale – volledig in sportwagenstijl.

Aerodynamic truncated tail

De supercar krijgt een krachtige, energieke uitstraling dankzij speciaal vormgegeven aerodynamische voorzieningen en de expressieve V-vorm die centraal staat in het design.

High-tech headlights jewels

De koplampen zijn als high-tech juwelen: ze dienen als luchtinlaat voor de intercooler en leveren tegelijkertijd een bijdrage aan de aerodynamica.

V-shield aluminium and carbon-fibre details three-dimensional logo

Het "Scudetto" V-shield aan de voorzijde, centraal geplaatst op het punt waar het lijnenspel van de 33 Stradale samenkomt, omhult een driedimensionaal Alfa Romeo-logo van aluminium met carbon details. De manier waarop het logo naar voren komt, doet denken aan de artistieke perfectie van een beeldhouwwerk.

Gold alloy wheels paired with coloured Brembo carbon-ceramic brakes

Iconische goudkleurige lichtmetalen velgen in combinatie met gekleurde Brembo carbon-keramische remmen belichamen de sportieve geest van Alfa Romeo en vormen een eerbetoon aan de 33 Stradale uit 1967.

Rear turn signals emerge from the car’s wing

De richtingaanwijzers aan de achterzijde komen uit de flanken tevoorschijn en herinneren aan het design van de legendarische luchtuitlaat van zijn voorganger: minimalistische schoonheid op zijn best.

Three-dimensional effect taillights

Een adembenemend driedimensionaal effect: de ronde achterlichten zijn een moderne interpretatie van de achterlichten van de klassieke 33 Stradale.

De ambiance
Vakmanschap en innovatie
The atmosphere

In een wereld waar industriële productie de norm is, durft Alfa Romeo te dromen. Het merk omarmde de ambachtskunst om een multi-sensorische ervaring achter het stuur van de 33 Stradale Fuoriserie te creëren.

Driver-oriented interior

Het interieur is volledig op de bestuurder gericht. Zo zijn op het sportstuur geen bedieningselementen te vinden, waardoor het idee van eenvoud in de Alfa Romeo 33 Stradale wordt versterkt. Achter het stuur ligt de focus volledig op het genieten van iedere seconde van de reis.

Luminous cabin sensation of piloting a jet aircraft

De cockpit omhult de bestuurder en doet vanwege de lichtinval denken aan de cockpit van een vliegtuig: een eerbetoon aan de luchtvaart die onlosmakelijk verbonden is met de geschiedenis van Alfa Romeo.

Aluminium centre console

De aluminium middenconsole met elementen geïnspireerd door de luchtvaart laat de bestuurder en supercar één worden.

Unique sensory response

De knoppen, schakelpook en schakelaars zijn volledig in het Italiaans uitgevoerd. Een ontwerpkeuze die zorgt voor een unieke ervaring aan boord van de 33 Stradale.

Cannocchiale combining analogue and digital elements

Een combinatie van analoge en digitale elementen bieden de bestuurder een driedimensionale ervaring, het Alfa Romeo “Cannocchiale” –instrumentarium verandert van layout afhankelijk van de gekozen rijmodus: “Strada” of “Pista”.

Retracting centre console

Het grote display in het dashboard en de middenconsole waarmee verschillende functies van de supercar worden bediend, kan voor volledige focus worden weggeklapt. De weg is het enige dat telt.

Cannelloni” ribbed design

Een eerbetoon aan het model uit 1967 dat in Museo Storico Alfa Romeo in Arese wordt tentoongesteld. In het interieur van de 33 Stradale is de kenmerkende ‘Cannelloni’-structuur te herkennen.

Premium materials

Een nieuwe definitie van rijplezier: premium materialen, comfortabele stoelen en innovatieve oplossingen zorgen dat je als bestuurder één wordt met de auto.

A unique driving experience
De prestaties

Een unieke rijervaring

De Alfa Romeo 33 Stradale, ontwikkeld in twee varianten, komt volledig tegemoet aan de wensen van zijn eigenaar. De benzineversie is uitgerust met een 3.0 liter V6 twin-turbo motor met 620 PK – goed voor een topsnelheid van 333 km/h en een sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan 3 seconden. Het volledig elektrische model heeft een totaal vermogen van 750 PK en een maximale actieradius van ongeveer 450 km.

World Premiere
De onthulling

Wereldpremière

Alfa Romeo 33 Stradale: beleef opnieuw de emoties van de wereldpremière