BEYOND THE VISIBLE” OF F1:
THE NEW DOCUSERIES OF ALFA ROMEO

Formule 1-races zijn teamwerk. Maar doorgaans vangt het publiek slechts een klein deel op van hoe monteurs, technici, specialisten, managers en vele anderen achter de schermen actief zijn om een race tot een succes en zelfs überhaupt mogelijk te maken. Om deze minder bekende kanten van de Formule 1 te belichten, heeft Alfa Romeo besloten 'Beyond the Visible' te maken, een docuserie die Formule 1-fans een blik backstage bij het Alfa Romeo F1 Team ORLEN gunt. Zo zijn ze getuige van het hele proces, van het ontwerpen van de auto's en motoren en de enorme investeringen in research die daarmee gepaard gaan, tot de complexe logistiek om het team op het circuit te krijgen en het nemen van strategische beslissingen voor en tijdens de race.

De docuserie telt vijf afleveringen plus bonus content, die gedurende het raceseizoen 2022 op Alfa Romeo’s socialmediakanalen zullen worden gepost. In de video's komen uiteraard de coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu van het Alfa Romeo F1 Team ORLEN aan het woord, maar ook verschillende experts die vertellen over vaak onbelichte aspecten van het racen, zoals de rustprogramma’s en de speciale diëten die de coureurs volgen.

De docuserie bestaat uit vijf afleveringen en bonuscontent die gedurende het raceseizoen van 2022 op de sociale mediapagina's van Alfa Romeo worden geplaatst. In "Beyond the Visible“ komen de coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu en alle experts van Alfa Romeo F1 Team ORLEN aan het woord. Vele verborgen kanten worden belicht: van strategieën tot ontspanning, van diëten tot voorbereidingen.

'Beyond the Visible' gaat ook over de passie voor snelheid die Alfa Romeo sinds zijn oprichting in 1910 kenmerkt en die onder andere leidde tot de glansrijke overwinning van het eerste Formule 1-kampioenschap ooit in 1950. Deze boeiende docuserie laat daarbij zien hoe het streven naar technische perfectie en sportieve prestaties als een rode draad door Alfa Romeo's legendarische geschiedenis loopt