PRESENTEERT “ESTREMA’’:
VOOR RIJPURSISTEN​

ALFA ROMEO PRESENTEERT GIULIA EN STELVIO ESTREMA: GEMAAKT VOOR RIJPURISTEN
In het hoofdkwartier van het Alfa Romeo F1 Team ORLEN in het Zwitserse Hinwil presenteerde Alfa Romeo in maart dit jaar de Giulia en Stelvio Estrema. In de traditie van Alfa Romeo's Quadrifoglio-modellen bieden deze exclusieve Special Series-modellen de sensationele rijeigenschappen van een racewagen in een auto voor dagelijks gebruik. Ze zijn gemaakt voor rijpuristen, kenners met een voorliefde voor technische en dynamische oplossingen die van elke rit een unieke zintuiglijke ervaring maken.

Bij de ontwikkeling van de Giulia en Stelvio Estrema heeft Alfa Romeo intensief samengewerkt met Sauber Motorsport, dat zijn kennis en ervaring uit de Formule 1 heeft ingebracht in de zoektocht naar efficiency en state-of-the-art duurzame technologie als onderdeel van Alfa Romeo's missie: het heruitvinden van sportief rijden voor de 21ste eeuw. Aan de basis voor de extreme rijprestaties van de Giulia en Stelvio Estrema staat Alfa Romeo's 280 pk sterke 2.0-liter turbobenzinemotor die is gekoppeld aan een 8-traps automatische transmissie en Q4-vierwielaandrijving. Daarnaast beschikken ze natuurlijk over het inmiddels beproefde Alfa™ Active Suspension-systeem, dat de respons van het onderstel reguleert op basis van de gekozen Alfa™ DNA-rijmodus om zowel een hoog rijcomfort als een uitzonderlijke rijdynamiek mogelijk te maken.

Ter ondersteuning van dat laatste, zijn ze bovendien uitgerust met een mechanisch sperdifferentieel op de achteras. Dit verdeelt het aandrijfkoppel zodanig over beide achterwielen dat het wiel met de meeste grip ook het meeste aandrijfkoppel krijgt, wat onder andere resulteert in een betere koersstabiliteit en meer acceleratievermogen in snel genomen bochten. Carbon-details zowel aan de buitenzijnde als in het interieur, weerspiegelen de sportieve essentie van beide modellen, terwijl een premium Harman Kardon-audiosysteem met veertien speakers een ongekend intense surround sound aan boord creëert.