GOODWOOD FESTIVAL OF SPEED 2022:
DRIE ALFA ROMEO'S MAKEN HUN DEBUUT

Het Goodwood Festival of Speed is 's werelds grootste evenement op het gebied van autosportcultuur en racehistorie. Dit jaar koos Alfa Romeo het festival als passend decor voor het eerste optreden van een drietal nieuwe modellen op Engelse bodem: de Tonale Hybrid en de nieuwe Giulia en Stelvio Estrema. De Tonale Hybrid kwam in actie op de beroemde heuvelklim van zaterdag met een speciale gast achter het stuur: Guanyu Zhou, een van de twee coureurs van het Alfa Romeo F1 Team ORLEN en de eerste Chinese rijder uit de geschiedenis van de Formule 1.

Met de Tonale zet Alfa Romeo zijn eerste stap op weg naar een nieuwe toekomst waarin het zijn sportieve dna integreert in hybride aandrijftechniek. Maar ook met zijn andere technologie markeert deze eerste compacte SUV van het merk de start van een nieuwe episode in Alfa Romeo’s meer dan 110 jaar lange geschiedenis: zo onderscheidt hij zich dankzij zijn state-of-the-art ondersteltechniek door een ongeëvenaarde interactie tussen mens en machine en biedt hij als eerste auto ooit een NFT als digitaal eigendomscertificaat. En dankzij de integratie van de online diensten van Alfa Connect™ en de Amazon Alexa-spraakassistent biedt hij een ecosysteem van digitale services die even gemakkelijk vanuit de auto als vanaf thuis toegankelijk zijn.

De Giulia en Stelvio Estrema maakten op Goodwood eveneens hun Britse debuut. In de traditie van Alfa Romeo's Quadrifoglio-modellen bieden deze exclusieve Special Series-modellen met hun technische verfijning, hoge prestatieniveau en superieure rijdynamiek de rijeigenschappen van een racewagen in een auto voor dagelijks gebruik.