LE MANS CLASSIC 2022:
DE NIEUWE TONALE HYBRID MAAKT ZIJN FRANSE DEBUUT

Le Mans Classic is een van de belangrijkste evenementen op het gebied van historische autosport ter wereld en het wordt gehouden op het circuit waar jaarlijks de befaamde 24-uurs race wordt verreden. Alfa Romeo was vanzelfsprekend ook op dit racespektakel vertegenwoordigd en maakte van de gelegenheid gebruik om de nieuwe Tonale Hybrid aan het Franse publiek te presenteren.

Als Alfa Romeo's eerste hybride model en eerste compacte SUV, staat de Tonale Hybrid symbool voor een nieuwe, elektrische toekomst voor het merk. Bij de nieuwe Tonale gaat het vooralsnog om gedeeltelijk elektrische aandrijving, waarbij de verbrandingsmotor wordt ondersteund door een 48V-elektromotor die echter ook in staat is de auto over een beperkte afstand zelfstandig aan te drijven.

Het design van de auto kenmerkt zich door een sportieve elegantie van typisch Italiaanse snit. Een dominante rol is daarbij weggelegd voor een aantal stijlelementen uit het Alfa Romeo-erfgoed, zoals de 'GT-lijn' van de GT Junior, de 'telefoonschijf'-velgen van de 33 Stradale en de driedubbele koplampen van de SZ.

Bezoekers van het festival konden een proefrit maken met de nieuwe Tonale of de andere auto's van Alfa Romeo's actuele modelaanbod. Ook konden ze een aantal klassieke Alfa Romeo-racewagens bewonderen die geschiedenis hebben geschreven in de 24 uur van Le Mans.