TWEE NIEUWE LOGO’S TER ERE VAN TWEE HISTORISCHE JUBILEA

Alfa Romeo begint het voorjaar van 2024 met een eerbetoon aan de iconische Giulietta Sprint, ook bekend als ‘la fidanzata d’Italia’ (de vriendin van Italië) en ontworpen door Franco Scaglione. Daarnaast viert het merk dit jaar de 50ste verjaardag van de legendarische Alfetta GT, ontworpen door meesterontwerper Giorgetto Giugiaro. Beide modellen zijn een symbool van hun tijd en vormen een boeiend hoofdstuk in onze geschiedenis en die van de Italiaanse auto-industrie.

Ter ere van deze mijlpalen, ontwierp het Alfa Romeo Centro Stile twee speciale logo’s als eerbetoon aan deze historische modellen. De emblemen zijn voorzien van opvallende details en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren. Ze zullen gedurende 2024 dienen als logo en symboliseren de blijvende allure van deze twee geliefde Alfa-modellen.

Het Alfa Romeo Museum in Arese organiseert bovendien op 5 mei en 2 juni twee speciale Backstage-evenementen, waar respectievelijk de Alfetta GT en Giulietta Sprint centraal zullen staan. Op het programma staan exclusieve lezingen, parades en een blik op de rijke geschiedenis van Alfa Romeo.

Het hoogtepunt van de festiviteiten vindt plaats tijdens de derde editie van de Tribe Days op 5-6 oktober. Dan verzamelen fans, clubs en verzamelaars van over de hele wereld zich op het Italiaanse circuit van Mugello om hun passie voor Alfa Romeo met elkaar te delen én te vieren.