ALFA ROMEO TONALE, OP HET PUNT OM DE BAAN OP TE GAAN MET
VALTTERI BOTTAS EN ZHOU GUANYU​


VALTTERI BOTTAS EN ZHOU GUANYU PRESENTEREN DE ALFA ROMEO TONALE
• Ter voorbereiding van de pre-season tests in Barcelona kwam het voltallige Alfa Romeo F1 Team ORLEN bijeen in La Thuile in Italië.
• In aanwezigheid van de twee Alfa Romeo-coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu maakte de nieuwe Tonale zijn Italiaanse debuut.
• Als eerste hybride Alfa Romeo markeert deze kort daarvoor aan de internationale pers gepresenteerde compacte SUV de overgang van Alfa Romeo naar een nieuw tijdperk van elektrische aandrijving.

Ter voorbereiding op het nieuwe Formule 1-seizoen kwam het Alfa Romeo F1 Team ORLEN eind februari bijeen in het schitterende La Thuile aan de Italiaanse zijde van de Mont Blanc. Ook aanwezig waren Alfa Romeo CEO Jean-Philippe Imparato en het gehele management- en communicatieteam. Onder leiding van teamchef Frédéric Vasseur richtte het raceteam zich in een geconcentreerde sfeer van samenwerking en focus op zijn strategieën en doelstellingen voor het komende wereldkampioenschap. Een hoofdrol was daarbij vanzelfsprekend weggelegd voor de nieuwe coureurs Valtteri Bottas en Zhou Guanyu. Met de nieuwe C42 zullen zij de ambities van het team moeten waarmaken in het nieuwe seizoen, dat door de reglementswijzigingen spannender dan ooit belooft te worden.

Op het evenement maakte enkele dagen na zijn officiële presentatie aan de internationale pers de nieuwe Tonale zijn Italiaanse debuut. Als eerste Alfa Romeo met hybride aandrijving, markeert deze geheel nieuw ontwikkelde compacte SUV de overgang van Alfa Romeo naar een nieuw tijdperk waarin het zijn sportieve dna integreert in elektrische aandrijftechniek. Ter geruststelling van menig aanwezige oogde de nieuwe Tonale bij de eerste aanblik als een echte Alfa Romeo. Dat is onder andere te danken aan het behoud van vrijwel alle elementen uit het Alfa Romeo-erfgoed van de conceptcar uit 2019 waarvan hij is afgeleid. Ook onderhuids bleek hij met zijn vooruitstrevende techniek en innovatieve technologie een echte Alfa Romeo te zijn, evenals met de hoogwaardige materialen en de nauwgezette aandacht voor detail waarmee hij is afgewerkt. Maar misschien nog wel zijn grootste prestatie is dat hij ondanks zijn volledig nieuwe aandrijflijn nog steeds rijdt en aanvoelt als een Alfa Romeo. En dat zal ongetwijfeld des te meer gelden voor de later dit jaar verwachte Plug-in Hybrid, die Q4-vierwielaandrijving combineert met een VGT-turbomotor en een volledig elektrisch bereik tot 80 kilometer in het stadsverkeer biedt.

Lees meer over de nieuwe Tonale

La Thuile is een wintersportdorpje in de Italiaanse Alpen dat zijn oorspronkelijke karakter heeft weten te behouden. Gelegen aan de ruige noordkant van de Mont Blanc, biedt het een ideale omgeving om te onthaasten in een sfeer waarin de lokale tradities en keuken in ere worden gehouden. Dat is ook precies de reden waarom het Alfa Romeo F1 Team ORLEN deze plek koos om zich in alle rust en afzondering te kunnen focussen op de start van het nieuwe Formule 1-seizoen.