HET ALFA ROMEO F1 TEAM ORLEN PRESENTEERT DE C42.


HET ALFA ROMEO F1 TEAM ORLEN PRESENTEERT DE C42
Na een week testen in Barcelona heeft Alfa Romeo de nieuwe C42 officieel onthuld via foto's en video's voor de media en fans over de hele wereld. Deze presentatie vormt het sluitstuk van de voorbereiding van het Alfa Romeo F1 Team ORLEN op het nieuwe Formule 1-seizoen.

Ontworpen door een team onder leiding van technisch directeur Jan Monchaux, maakt de C42 optimaal gebruik van de mogelijkheden die zijn nieuwe bodemplaat, herziene aerodynamicapakket en 18-inch lagesectiebanden bieden. De aandrijfkracht van deze eerste auto uit Hinwil die is gebouwd na invoering van het budgetplafond, wordt verzorgd door een nieuwe en verbeterde Ferrari-motor.

De schitterende rood-witte kleurstelling, ontworpen door het Centro Stile Alfa Romeo, is geïnspireerd op historische ontwerpen en het erfgoed van Alfa Romeo en Sauber Motorsport. Het in vlammend rood gespoten motordeel is voorzien van een diagonale witte baan die de dynamische uitstraling van de auto versterkt. Schuin op het rode deel is het Alfa Romeo-schriftlogo aangebracht. In hetzelfde klassieke, handgeschreven lettertype is daaronder het opschrift 'Tonale' geplaatst, de naam van de nieuwe compacte SUV die dit jaar op de markt wordt gebracht. Uiteraard ontbreekt ook het Quadrifoglio-embleem niet, het klavertjevier dat al bijna een eeuw lang alle racewagens van Alfa Romeo siert. Op de achterspoiler uitgevoerd in de kleuren van de Italiaanse vlag keert nogmaals de trotse Alfa Romeo-belettering terug.

In de handen van tienvoudig racewinnaar Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, de eerste Formule 1-coureur uit China en de enige rookie op de grid in 2022, is de C42 klaar voor wat een spannend Formule 1-seizoen belooft te worden.