ALFA ROMEO PRESENTEERT HET HERITAGE PROGRAMMA "ALFA ROMEO CLASSICS

Op de 39e editie van de klassiekerbeurs 'Auto e Moto d’Epoca', bij liefhebbers beter bekend als 'Padova', heeft Alfa Romeo zijn nieuwe heritage-programma 'Alfa Romeo Classiche' gepresenteerd. Dit programma, dat tot stand is gekomen in nauwe samenwerking met Stellantis Heritage, omvat een reeks diensten die zijn gericht op het behoud en de promotie van het historisch erfgoed van het merk.


In dat kader biedt Alfa Romeo Classiche kenners, bezitters en verzamelaars van klassieke Alfa Romeo's onder andere de mogelijkheid om de historie van hun auto te laten onderzoeken en te laten vaststellen in hoeverre carrosserie, mechanische componenten en uitrusting origineel zijn. Ook kunnen ze gebruik maken van speciale reparatie- en restauratieprogramma's om hun Alfa-klassiekers in originele staat te laten terugbrengen. Verder krijgt de officiële Alfa Romeo-website een speciaal forum waar liefhebbers en bezitters van Alfa Romeo-klassiekers informatie kunnen uitwisselen en contact met elkaar kunnen leggen.


Voor het eerst is het topmanagement van het merk persoonlijk bij deze activiteiten betrokken: Alfa Romeo’s CEO en de directeur van de Heritage-afdeling zijn de voorzitters van de commissie die de aanvragen voor certificaten van oorsprong en echtheid beoordeelt na raadpleging van de historische archieven die zijn opgeslagen in het Museo Storico te Arese.