DE NIEUWE TONALE PLUG-IN HYBRID Q4: EEN NIEUW CONCEPT VOOR SPORTIEF RIJPLEZIER

Met zijn nieuwe concept voor sportief rijplezier vormt de Tonale Plug-in Hybrid Q4 een mijlpaal in Alfa Romeo’s razendsnelle transitie naar een volledig elektrische range: onder het motto 'From zero to zero' willen we namelijk van nul hybride of elektrische modellen aan het begin van 2022 naar een volledig geëlektrificeerd ‘nul emissie’-gamma vanaf 2027.

Met onder andere een sprint van nul tot honderd in slechts 6,2 seconde staat de nieuwe Tonale Plug-in Hybrid Q4 daarbij symbool voor voortzetting van de sportieve traditie van het merk. Tegelijkertijd is hij met een elektrisch bereik tot wel 80 kilometer in de stad, een gecombineerd bereikt van tot wel 600 kilometer, een CO2-emissie van 26-33 g/km over de gecombineerde rijcyclus en een systeemvermogen van 280 pk/209 kW de meest efficiënte Alfa Romeo ooit. 

Via het 12,3-inch display van het digitale instrumentenpaneel geeft de Tonale Plug-in Hybrid Q4 de bestuurder intuïtieve controle over de auto. In aanvulling daarop staat zijn innovatieve infotainment- en connectiviteitstechnologie garant voor optimaal bedieningsgemak voor de verschillende boordsystemen via het 10,25-inch touchscreen centraal in het dashboard, waarbij integratie van Alfa Connect Services en de Amazon Alexa-spraakassistent toegang geeft tot een toenemend aanbod aan online diensten.