Alfa Romeo Stelvio
 • OVERZICHT
 • STIJL
 • TECHNOLOGIE
 • INFOTAINMENT
 • COMFORT
 • RIJPLEZIER
 • AANDRIJVING
 • EFFICIËNTIE
 • Uitvoeringen
 • Gallery

DE EERSTE SUV 'MADE BY ALFA ROMEO'

EEN IMPONERENDE NIEUWKOMER

Alfa Romeo heeft altijd auto's gebouwd die de passie voor autorijden hebben aangewakkerd. En nu voegt Alfa Romeo een nieuw hoofdstuk toe: de eerste SUV van Alfa Romeo. Aluminium turbomotoren met een sensationeel acceleratievermogen, Q4-vierwielaandrijving, een ideale 50/50-gewichtsverdeling en een gewichtsbesparende carbonas van koolstofvezel. Dankzij zijn innovatieve platform en vooruitstrevende techniek, beoordeeld met vijfsterren in de EuroNCAP-botsveiligheidstest, combineert de Stelvio bovendien veiligheid met de sportieve eigenschappen van een Alfa Romeo.

CONFIGUREREN
STIJL

ALFA ROMEO-DESIGN

VORM BEPAALT FUNCTIE

De Stelvio komt voort uit Alfa Romeo's rijke designtraditie. De stijlelementen van het merk zijn harmonieus geïntegreerd met de stoere, stevige proporties van een SUV die duidelijk verwant is met de nieuwe Giulia. Zijn functioneel vormgegeven carrosserie omhult de onderliggende techniek als de sportkleding van een atleet: elk detail draagt bij aan de optimalisering van de aerodynamische eigenschappen en de prestaties. Dat is wat we bij Alfa Romeo bedoelen met 'functionele schoonheid'.

OFFERTE

EXTERIEUR

EEN UNIEKE SUV

Eén blik is voldoende om te zien dat de Stelvio een échte Alfa Romeo is: de legendarische driedelige grille, karakteristieke terugwijkende lijnen en de gespierde flanken laten geen twijfel bestaan over zijn herkomst.

INTERIEUR

DE BESTUURDER CENTRAAL

De Stelvio geeft op een geheel eigen wijze invulling aan het SUV-concept. Het interieur is ruim, overzichtelijk en vrij van opsmuk: elk detail draagt bij aan de intensivering van de rijbeleving waarbij de bestuurder vanuit een hoge, maar sportieve positie de weg kan domineren.

PURE KLASSE

EEN IDEALE OMGEVING OM VAN HET RIJDEN TE GENIETEN

Het interieur van de Stelvio is vormgegeven in de beste traditie van Alfa Romeo. Het ergonomische dashboard is afgewerkt met natuurlijke materialen als hout en leder, die fraai contrasteren met de aluminium sierlijsten en hightech-bedieningselementen als de startknop op het stuurwiel. De stoelen zijn bekleed met innovatieve zwarte stof, een combinatie van zwarte technostof en leder, of exclusief volnerf leder.

 • STIJL
 • EXTERIEUR
 • INTERIEUR
 • PURE KLASSE
TECHNOLOGIE

VERFIJNDE TECHNOLOGIE

VOOROP IN VEILIGHEID

Op het gebied van de veiligheid heeft Alfa Romeo de lat voor de Stelvio hoog gelegd: innovatieve actieve veiligheidssystemen als het Integrated Brake System (IBS), waarin de functies van de stabiliteitsregeling en het remsysteem zijn geïntegreerd, en actieve noodstopassistentie (AEB) met voetgangerherkenning, maken het mogelijk vrijuit van de sportieve rijeigenschappen van de Stelvio te genieten.

PROEFRIT

VEILIGHEID

VOOROP IN VEILIGHEID 

In de EuroNCAP-botsveiligheidstest is de Stelvio beoordeeld met vijf sterren en een score van 97 uit 100 voor de bescherming van volwassen inzittenden. Dit is te danken aan de ontwikkeling van het platform waarop de Giulia en Stelvio zijn gebaseerd en de toepassing van een groot aantal geavanceerde veiligheids- en rijassistentiesystemen. De Stelvio is standaard uitgerust met Forward Collision Warning (FCW), Autonomous Emergency Brake (AEB) en Lane Departure Warning (LDW). Bovendien is optioneel nog adaptieve cruise control en Blind Spot Monitoring (BSM) dodehoekbewaking verkrijgbaar.

INTEGRATED BRAKE SYSTEM (IBS)

GEÏNTEGREERD REMSYSTEEM

Het Integrated Brake System (IBS) is een door Alfa Romeo ontwikkeld 'brake-by-wire'-systeem dat onder alle rijomstandigheden een directe en effectieve respons van het remsysteem garandeert. Bij een rijsnelheid van 100 km/h kan dit systeem de Stelvio binnen een afstand van slechts 39 meter tot stilstand brengen, waarbij de trillingen van het rempedaal bij een ABS-ingreep worden geëlimineerd. De volledige integratie van de stabiliteitsregeling in het remsysteem brengt bovendien een aanzienlijke gewichtsbesparing met zich mee.

HILL DESCENT CONTROL

VOORBEREID OP IEDERE AFDALING

De Stevlio is standaard uitgerust met Hill Descent Control (HDC): een systeem dat de berijder in staat stelt een dalende weg met een veilige en constant snelheid af te rijden. Om maximale stabiliteit en veiligheid onder alle omstandigheden te garanderen, werkt dit autonoom, aan de reminstallatie gekoppelde systeem op alle vier de wielen onafhankelijk.

 • TECHNOLOGIE
 • VEILIGHEID
 • IBS
 • HDC
INFOTAINMENT

APPLE CARPLAY

Dankzij de integratie van Apple CarPlay* in het Alfa™ Connect-systeem kunt u veilig uw iPhone in de auto gebruiken terwijl u uw blik op de weg gericht houdt.

Een heldere uitleg over het koppelen van uw telefoon en het gebruik van Apple CarPlay vindt u in deze video.

* Apple CarPlay is afhankelijk van de modeluitvoering standaard of optioneel beschikbaar.

Bekijk de video

ANDROID AUTO™

Android Auto™* biedt toegang tot verschillende apps voor onder andere nieuwsberichten, instant messaging, muziek en webradio. Dankzij de integratie in het Alfa™ Connect-systeem, kunt u veilig uw smartphone in de auto gebruiken terwijl u uw blik op de weg gericht houdt.

Een heldere uitleg over het koppelen van uw telefoon en het gebruik van Android Auto™ vindt u in deze video.

* Android Auto™ is  afhankelijk van de modeluitvoering standaard of optioneel beschikbaar vanaf naar verwachting maart 2019.

Bekijk de video

BERICHTEN – SMS

Apple CarPlay maakt het nog makkelijker onderweg met uw wereld in contact te blijven. Na het koppelen van uw iPhone aan Alfa™ Connect via Bluetooth en het inschakelen van 'Bluetooth SMS delen' en 'Meldingen van iPhone', kunt u eenvoudig berichten lezen en versturen vanaf het touchscreen in het dashboard.

 

Bekijk de video

GOOGLE MAPS

Android Auto™ biedt u eenvoudig toegang tot Google Maps via het Alfa™ Connect-scherm in het dashboard. Na het activeren van de spraakbediening, hoeft u alleen nog hardop "Rij naar ..." gevolgd door de bestemming te zeggen om via de snelste weg naar uw bestemming te worden geloodst. U kunt ook zoeken naar allerlei nuttige plaatsen, zoals een geopende apotheek of een tankstation in de buurt.

Een stapsgewijze uitleg over het gebruik van de navigatiefunctie van Android Auto™ vindt u in deze video.

Bekijk de video

MAP CARE

Het is altijd fijn om goed voorbereid op weg te gaan. Met Mopar® Map Care kunt u elke drie maanden de kaarten van uw navigatiesysteem updaten. Hoe dat moet, wordt stap voor stap uitgelegd in deze video. Meld u aan op maps.mopar.eu, voer het chassisnummer (VIN) van uw auto in en check of er nieuwe updates beschikbaar zijn.

Klik op 'Instructies' op uw persoonlijke pagina van de website voor een volledige installatiehandleiding. Klik op 'Download license' en vervolgens op 'Download map'. Sla tot slot de gedownloade kaartbestanden en de licentie op een USB-stick op.

Bekijk de video
 • APPLE CARPLAY
 • ANDROID AUTO™
 • BERICHTEN – SMS
 • GOOGLE MAPS
 • MAP CARE
COMFORT

RUIMTE EN COMFORT VOOR ALLE INZITTENDEN

DOMINANTE RIJPOSITIE

Met de Stelvio heeft Alfa Romeo de kenmerkende hoge rijpositie van een SUV opnieuw gedefinieerd: de bestuurder domineert vanuit een verheven positie de weg, maar de compacte cockpit biedt tegelijk de rijbeleving van een sportsedan. Achterin biedt het ingetogen en functioneel ingerichte inzittendencompartiment drie riante zitplaatsen voor volwassenen. De via de elektrisch bediende achterklep toegankelijke bagageruimte meet 525 liter en kan door het neerklappen van de achterbank verder worden uitgebreid.

OFFERTE
RIJPLEZIER

EEN SUV MET DE RIJDYNAMIEK VAN EEN ALFA ROMEO

EEN NIEUWE MAATSTAF IN HET SUV-SEGMENT

De gepatenteerde Alfa™ Link-wielophanging en 50/50-gewichtsverdeling vormen de basis voor de nauwkeurige besturing en stabiele wegligging van de Stelvio. Ultralichte materialen als koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor o.a. de portieren, motor, wielophanging en remklauwen zorgen voor een zeer gunstige gewichts/pk-verhouding. In combinatie met Alfa Romeo's revolutionaire Q4-vierwielaandrijvingssysteem geeft dat de Stelvio een rijdynamiek die een nieuwe maatstaf stelt in het SUV-segment.

PROEFRIT

Q4

GEBOUWD OM DE WEG TE DOMINEREN

De Stelvio's innovatieve Q4 'on demand'-transmissie analyseert permanent de wegconditie en rijstijl van de bestuurder en verdeelt aan de hand daarvan de aandrijfkracht over de voor- en achterwielen. De unieke technologie van dit systeem stelt de Stelvio in staat de prestaties en veiligheid van vierwielaandrijving te koppelen aan het rijplezier dat alleen een achterwielaangedreven auto kan bieden.

BALANS

 ALFA™ LINK-WIELOPHANGING

De Stelvio onderscheidt zich door een comfortabel, maar dynamisch rijgedrag. Afgezien van zijn ideale 50/50-gewichtsverdeling dankt hij dit aan de gepatenteerde Alfa™ Link-wielophanging. 

Aan de voorzijde houden de dubbele wieldraagarmen de voorwielen in bochten perfect haaks op de weg. Dit resulteert in meer zijwaartse grip en minder onderstuur voor een grotere stuurprecisie. Aan de achterzijde combineert de Alfa™ Link-achteras een goede zijwaartse grip met een hoog comfortniveau. 

Alfa™ DNA

RIJDYNAMIEK NAAR KEUZE

Met een eenvoudige draai aan de Alfa™ DNA-knop kunt u de rijkarakteristiek van de Stelvio aanpassen aan de rijomstandigheden of uw persoonlijke voorkeur. Het systeem biedt de keuze uit drie standen waarin de instellingen zijn geïntegreerd voor de koppelopbouw, gasrespons, schakelkarakteristiek, de ESP-stabiliteitsregeling en de ASR-tractieregeling.

AAS

ALFA™ ACTIVE SUSPENSION 

 

Dankzij de innovatieve 'Alfa™ Active Suspension heeft de bestuurder directe controle over de set-up van de schokdempers, zodat hij het rijcomfort en wegligging naar eigen voorkeur kan aanpassen. Met het Alfa™ DNA-systeem in de rijmodus ‘Dynamic’, worden de dempers automatisch ingesteld op een sportieve rijstijl, waarbij het mogelijk is de stugheid ervan met een simpele druk op de knop te verminderen. In de rijmodussen ‘Natural’ en ‘Advanced Efficiency’ wordt de schokdemperinstelling aangepast voor maximaal rijcomfort.

 • RIJPLEZIER
 • Q4 AWD
 • BALANS
 • Alfa™ DNA
 • AAS
AANDRIJVING

INNOVATIEVE MOTOREN

KRACHT VANUIT HET HART

De Stelvio biedt de keuze uit twee volledig van aluminium vervaardigde motoren die een laag gewicht combineren met hoge prestaties en geringe emissies: een 2.0-liter turbobenzinemotor van 200 pk/149 kW of 280 pk/206 kW en een 2.2-liter turbodiesel van 160 pk/118 kW of 190 pk/140 kW en 210 pk/154 kW.

Beide worden gecombineerd met Alfa Romeo's Q4-vierwielaandrijving en een 8-traps automatische transmissie, die garant staan voor een efficiënte krachtoverbrenging, waardoor het vermogen van de motor optimaal kan worden benut en het brandstofverbruik binnen de perken blijft.

OFFERTE
EFFICIËNTIE

LAAG GEWICHT, MAXIMALE EFFICIENCY

LICHTGEWICHT CONSTRUCTIE

Dankzij de ruime toepassing van ultralichte materialen als koolstofvezel voor de cardanas en aluminium voor de motorkap, portieren, motor, wielophanging en remklauwen, heeft de Stelvio een zeer gunstige gewichts/pk-verhouding. Dat komt niet alleen de rijdynamiek ten goede, maar vertaalt zich ook in reductie van het brandstofverbruik en de emissies.

In de Advanced Efficiency-rijmodus maakt de efficiënte 8-traps automatische transmissie een verdere verbetering van brandstofrendement mogelijk zonder dat dit ten koste gaat van de rijprestaties.

Uitvoeringen

Uitvoeringen

KIES UW STELVIO

Alfa Romeo's unieke SUV is verkrijgbaar in twee uitvoeringen: Stelvio en Stelvio Super. Daarnaast wordt hij bij zijn debuut aangeboden in de zeer exclusieve Special Edition-uitvoering.

PROEFRIT

STELVIO

STANDAARDUITRUSTING

• 17-inch lichtmetalen velgen
• Alfa™ Connect-infotainmentsysteem incl. radio/Bluetooth®/Aux/USB/DAB
• 35W bi-xenon koplampen met AFS
• Elektrisch inklapbare buitenspiegels
• Audio-installatie met 8 speakers
• 3,5-inch TFT kleurendisplay in instrumentenpaneel
• Lederen stuurwiel met audio-/telefoonbedieningstoetsen en startknop
• Regensensor, Lichtsensor, Cruisecontrol en parkeersensoren achter
• Elektrische bediende achterklep 
• Forward Collision Warning (FCW) en Autonomous Emergency Brake (AEB) 
• Lane Departure Warning (LDW) en Integrated Brake System (IBS) 

ONTDEK MEER

STELVIO SUPER

Extra uitrusting t.o.v. Stelvio:

• 18-inch lichtmetalen velgen
• Alfa™ Connect-infotainmentsysteem incl. navigatie, radio/Bluetooth®/Aux/USB/DAB
• Aluminium dorpellijsten
• Bekleding van technostof en leder
• Lederen bekleding dashboardonderzijde en portierpanelen (keuze uit drie kleuren)
• Bekleding van technostof en leder (keuze uit drie kleuren)

ONTDEK MEER
 • Uitvoeringen
 • STELVIO
 • STELVIO SUPER
 • B-TECH
Gallery