HET NIEUWE ALFA ROMEO
F1® TEAM

Een nieuwe naam, een nieuwe livery, een nieuw seizoen: maakt u klaar voor een spannend wereldkampioenschap.

EEN NIEUW TIJDPERK BREEKT AAN

Lean, mean en absoluut beeldschoon! De nieuwe C43 is ontworpen voor de spotlight. Deze rood-zwarte beauty bevat verschillende updates en nieuwe onderdelen die bijdragen aan de constante verbetering van het merk.

Als evolutie van het succesvolle model van vorig jaar beschikt de C43 over een bijgewerkt aerodynamisch pakket, 18-inch banden met laag profiel en een nieuwe Ferrari Hybrid Turbo V6-motor, die de gedurfde ziel van het merk weerspiegelt.

DE NIEUWE C43

VALTTERI BOTTAS

Tienvoudig Grand Prix-winnaar Valtteri onderscheidde zich als een whizzkid in de junior formules door als tweede coureur ooit zowel de Formule Renault Eurocup als de Formule Renault Northern European Cup te winnen in hetzelfde jaar (2008). Meteen daarna won hij zowel in 2009 als in 2010 de Masters of Formula. Hij was de eerste die deze dubbele triomf op zijn naam kon schrijven. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2013 waarna hij in 2017 promoveerde en een cruciale rol had in het verzilveren van vier constructeurstitels. Het team kan rekenen op zijn indrukwekkende competitie-ervaring om hoger in de ranking te komen.

GUANYU ZHOU

Guanyu is de allereerste Formule 1-coureur uit China die een belangrijke bladzijde zal schrijven in de autosportgeschiedenis van zijn land. Zhou is pas 23, maar heeft voor zijn jonge leeftijd al indrukwekkende skills. Hij eindigde in 2015 als tweede in de Italiaanse F4 en reed daarna van overwinning naar overwinning in de Euro F3 en F2, de kweekvijver van de Formule 1. Hij is tijdens het seizoen 2022 de enige rookie op de grid, en voor het team is hij een waardevolle injectie van talent en jeugdig enthousiasme.