HET NIEUWE ALFA ROMEO
F1 TEAM ORLEN

Nieuwe auto, nieuwe coureurs, nieuw seizoen: een nieuw tijdperk breekt aan. Bent u er klaar voor?

EEN NIEUW TIJDPERK BREEKT AAN

Hoewel de kleuren van 2022 herinneren aan de historische ontwerpen van Alfa Romeo en Sauber Motorsport, is de nieuwe C42 in de eerste plaats  ontworpen om de strijd aan te gaan. Hij benut ten volste de nieuwe bodemplaat, kreeg een vernieuwd aerodynamisch pakket, 18-inch laagprofielbanden en een nieuwe en verbeterde Ferrari-motor.

De nieuwe C42

VALTTERI BOTTAS

Tienvoudig Grand Prix-winnaar Valtteri onderscheidde zich als een whizzkid in de junior formules door als tweede coureur ooit zowel de Formule Renault Eurocup als de Formule Renault Northern European Cup te winnen in hetzelfde jaar (2008). Meteen daarna won hij zowel in 2009 als in 2010 de Masters of Formula. Hij was de eerste die deze dubbele triomf op zijn naam kon schrijven. Hij maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2013 waarna hij in 2017 promoveerde en een cruciale rol had in het verzilveren van vier constructeurstitels. Het team kan rekenen op zijn indrukwekkende competitie-ervaring om hoger in de ranking te komen.

GUANYU ZHOU

Guanyu is de allereerste Formule 1-coureur uit China die een belangrijke bladzijde zal schrijven in de autosportgeschiedenis van zijn land. Zhou is pas 23, maar heeft voor zijn jonge leeftijd al indrukwekkende skills. Hij eindigde in 2015 als tweede in de Italiaanse F4 en reed daarna van overwinning naar overwinning in de Euro F3 en F2, de kweekvijver van de Formule 1. Hij is tijdens het seizoen 2022 de enige rookie op de grid, en voor het team is hij een waardevolle injectie van talent en jeugdig enthousiasme.

ROBERT KUBICA

In 2006 maakte Robert zijn debuut in de Formule 1 en werd daarmee de eerste Poolse coureur  in het wereldkampioenschap. Sinds zijn overwinning in de Canadese Grand Prix van 2008 hebben zijn liefde voor snelheid en zijn verbazingwekkende kwaliteiten hem tot een lange carrière in de autosport gebracht. Met zijn rijke ervaring staat hij altijd paraat als reservecoureur van het F1-team.