ALFA ROMEO RACING
  • C38: voortgekomen uit ambitie
  • Kimi Räikkönen
  • Antonio Giovinazzi
  • Store
  • Strijdlust zit in ons dna
  • GALERIJ

C38: voortgekomen uit ambitie

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint in Australië en eindigt negen maanden later in Abu Dhabi. De 21 races over de hele wereld beloven als vanouds weer veel spektakel te bieden. Dat begint al bij de kwalificaties, waarin het verschil tussen winst en verlies vaak niet meer is dan een paar milliseconden. Ook Alfa Romeo mengt zich dit jaar weer in de strijd, met zijn splinternieuwe C38.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen

Ze noemen hem 'The Iceman': introvert, maar extreem efficiënt aan het stuur van een Formule 1-auto. De Finse coureur Kimi Räikkönen is niet voor niets een van de drie oud-wereldkampioenen die in het seizoen 2019 deel uitmaakt van het startveld van de Formule 1. De auto waarmee hij dit keer hij de strijd aanbindt, is de Stelvio met startnummer 7. 

Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi

Aan talent of ambitie ontbreekt het hem niet en in 2019 zal hij die kwaliteiten demonstreren achter het stuur van de Giulia met startnummer 99. Voor de jonge Italiaan Antonio Giovinazzi wordt een droom werkelijkheid nu hij als officiële coureur van het Alfa Romeo Racing Team aan het Formule 1-wereldkampioenschap mag deelnemen. 

Store

RACING STRIPE

DE COLLECTIE VOOR IEDERE ALFA ROMEO RACING FAN

Van officiële Alfa Romeo racing gear tot unieke accessoires. Bezoek de online winkel en ontdek de collectie! 

ONTDEK DE COLLECTIE
Strijdlust zit in ons dna

Strijdlust zit in ons dna

Al een jaar na zijn oprichting op 24 juni 1910 maakte Alfa Romeo zijn debuut in een officiële wedstrijd: een regelmatigheidsrace in Modena, die prompt werd gewonnen. Sindsdien heeft het merk overwinningen en podiumplaatsen aaneengeregen in tal van internationale kampioenschappen, waaronder de Formule 1. Nu wordt deze traditie voortgezet, met dezelfde inzet en passie als vanouds.

GALERIJ