ALFA ROMEO RACING
  • C38: voortgekomen uit ambitie
  • Kimi Räikkönen
  • Antonio Giovinazzi
  • Strijdlust zit in ons dna
  • GALERIJ

C38: voortgekomen uit ambitie

Het nieuwe Formule 1-seizoen begint in Australië en eindigt negen maanden later in Abu Dhabi. De 21 races over de hele wereld beloven als vanouds weer veel spektakel te bieden. Dat begint al bij de kwalificaties, waarin het verschil tussen winst en verlies vaak niet meer is dan een paar milliseconden. Ook Alfa Romeo mengt zich dit jaar weer in de strijd, met zijn splinternieuwe C38.

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen

Ze noemen hem 'The Iceman': de koele Fin, die zo extreem efficiënt is in het maximaal benutten van het potentieel van zijn bolide. Niet voor niets is hij een van de drie voormalig Formule 1-wereldkampioenen die het startveld van 2019 rijk is.

Antonio Giovinazzi

Antonio Giovinazzi

Talent en ambitie in overvloed, en nu krijgt hij de kans om zich in de Formule 1 te bewijzen als rijder van Alfa Romeo Racing: voor de jonge Italiaanse coureur Antonio Giovinazzi wordt een droom werkelijkheid.

Strijdlust zit in ons dna

Strijdlust zit in ons dna

Al een jaar na zijn oprichting op 24 juni 1910 maakte Alfa Romeo zijn debuut in een officiële wedstrijd: een regelmatigheidsrace in Modena, die prompt werd gewonnen. Sindsdien heeft het merk overwinningen en podiumplaatsen aaneengeregen in tal van internationale kampioenschappen, waaronder de Formule 1. Nu wordt deze traditie voortgezet, met dezelfde inzet en passie als vanouds.

GALERIJ