STELVIO QUADRIFOGLIO PAKT TITEL SNELSTE SUV TER WERELD OP DE NÜRBURGRING

Met een supersnelle rondetijd op de legendarische Nürburgring heeft de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio de titel van snelste productie-SUV ter wereld gepakt en een nieuw record voor zijn klasse gevestigd. Met deze nieuwe mijlpaal in de Quadrifoglio-racetraditie voegt hij een nieuw hoofdstuk toe aan de sportieve geschiedenis van Alfa Romeo.
 

De Stelvio Quadrifoglio liet op de 'Groene hel' een recordtijd klokken van 7 minuten en 51,7 seconde, waarmee hij de vorige snelste ronde van een productie-SUV met een volle acht seconden verbeterde.
 

Aan de basis van deze absolute topprestatie ligt de geavanceerde technologie van deze ultrasportieve SUV: de 2,9-liter V6 bi-turbomotor van 510 pk gekoppeld aan Alfa Romeo's revolutionaire Q4-vierwielaandrijvingssysteem en Torque Vectoring-differentieel. Maar bovenal komt dit record voort uit Alfa Romeo's sportieve dna waarmee deze eerste SUV uit de merkhistorie is doordrenkt: een mix van Italiaanse passie, puur vakmanschap en innovatieve kracht.
 

Alfa Romeo heeft nu twee ronderecords voor de Nürburgring in handen: naast dit nieuwe record van de Stelvio Quadrifoglio als snelste productie-SUV, werd eerder al met de Giulia Quadrifoglio de titel voor snelste vierdeurs productiesedan gepakt. Beide records werden gevestigd door coureur Fabio Francia.
 

Voor meer updates over de Stelvio Quadrifoglio: Klik Hier