Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio in Duitsland uitgeroepen tot ‘SUV of the Year 2018’

Het gerenommeerde Duitse automagazine Auto Zeitung heeft de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio uitgeroepen tot ‘SUV of the Year 2018’. Het deelnemersveld voor deze verkiezing, die dit jaar voor het eerst werd gehouden, was beperkt tot de krachtigste SUV-modellen van elf merken. De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio won de strijd van zijn sterke rivalen op grond van zijn stuureigenschappen en rijdynamiek.

 

De Stelvio Quadrifoglio is een high-performance SUV die in geen enkel hokje past: getooid met het klavertjevier-embleem dat is voorbehouden aan Alfa Romeo's sportieve topmodellen, vormt hij een klasse op zichzelf. Zijn 2,9-liter V6 bi-turbomotor van 510 pk/375 kW is goed voor een topsnelheid van 283 km/h en een acceleratie van 0 tot 100 km/h in slechts 3,8 seconden.

 

Zijn superieure rijeigenschappen dankt de Stelvio Quadrifoglio aan zijn hoogwaardige onderstel, zoals het innovatieve Q4-vierwielaandrijfsysteem, Alfa™ Active Torque Vectoring, Alfa™ Active Suspension en het Chassis Domain Control-systeem (CDC). Deze geavanceerde systemen, die stuk voor stuk zijn gericht op het leveren van ultieme rijprestaties, stelden de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio in staat een bijzonder record op zijn naam te schrijven: op de legendarische Nürburgring heeft hij zich bewezen als de snelste productie-SUV ter wereld.

 

Turijn, 31 augustus 2018