Stelvio Quadrifoglio en Abarth 595 Competizione onderscheiden met prestigieuze titel in Qatar

Het magazine Maqina Middle East roept de Stelvio Quadrifoglio uit tot beste middelgrote sportieve SUV bij de 'Qatar Car of the Year'-verkiezingen 2019.

 

  • Twee hoofdprijzen voor FCA bij prestigieuze 'Auto van het jaar'-verkiezingen in Midden-Oosten.
  • Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio bekroond als 'Best Mid-Size Sports SUV'.
  • Abarth 595 Competizione pakt titel 'Best Compact Sports Car' in het premiumsegment.

 

Onlangs vond in Doha, de hoofdstad van Qatar, de prijsuitreiking plaats van de 'Qatar Car of the Year (QCOTY)'-verkiezingen, georganiseerd door het magazine Maqina Middle East in samenwerking met het Mawater Centre. De prijzen werden door de vakjury van het blad aan de beste auto's in verschillende segmenten toegekend op basis van de volgende vier hoofdcriteria: design, prestaties, veiligheid en technische innovatie. Prijs en inruilwaarde werden ook in de beoordeling meegewogen.

 

FCA was succesvol met twee modellen: de Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio won de titel 'Best Mid-Size Sports SUV' en de Abarth 595 Competizione werd uitgeroepen tot 'Best Compact Sports Car' in het premiumsegment. Deze awards werden toegevoegd aan de toch al indrukwekkende lijst van internationale prijzen voor de twee modellen, die dankzij hun sportieve karakter, rijplezier en Italiaanse stijl goed bij het publiek in de smaak vallen.

 

Zijn opwindende rijeigenschappen, hoge prestaties en fraaie Italiaanse design maken de Stelvio Quadrifoglio - Alfa Romeo's eerste SUV - tot een van de meest uitzonderlijke SUV's op de markt. Maar zijn ware kracht schuilt onder de motorkap: daar bevindt zich de fameuze 2.9 V6 bi-turbobenzinemotor met een vermogen van 510 pk en 600 Nm aan koppel die goed is voor een topsnelheid van 283 km/h en acceleratie van 0 tot 100 km/h in 3,8 seconde. Daarnaast is de Stelvio Quadrifoglio met een rondetijd van 7 minuten en 51,7 seconde op de legendarische Nürburgring houder van de titel 'Snelste productie-SUV ter wereld'. Zijn voortreffelijke aerodynamische eigenschappen, snelheid, kracht en wegligging combineert de Stelvio Quadrifoglio met een reeks innovatieve rijassistentiesystemen en een exclusief interieur waarin hoogwaardige materialen en Italiaanse elegantie de boventoon voeren.

 

De Abarth 595 Competizione dankt zijn overwinning in de eerste plaats aan zijn temperamentvolle karakter dat tot leven wordt gebracht door zijn 1.4-liter T-Jet-motor van 180 pk en ook tot uiting komt in zijn race-geïnspireerde exterieur- en interieurdetails. Uitgerust met het Record Monza-uitlaatsysteem dat het geluid van een supercar produceert, laat de Abarth 595 Competizione de harten van race-fanaten en liefhebbers van pure prestaties sneller kloppen. Daarnaast onderscheidt hij zich door zijn sportieve interieur, waarin het royaal gebruik van carbon en Alcantara wordt gecompleteerd met een aan de onderzijde afgevlakt sportstuur, Skydome-open dak, digitaal race-dashboard en een Uconnect™-infotainmentsysteem met 7-inch HD-touchscreen en ondersteuning van Apple CarPlay en Android Auto™*. En laten we niet vergeten dat de 595 een directe afstammeling is van de pocket-raceauto's waarmee Abarth in de jaren 50 en 60 wereldfaam verwierf en die nu, 70 jaar later, nog steeds fans over de hele wereld weten te inspireren.

*Android Auto, Google Play en Google Maps zijn handelsmerken van Google LLC.

Apple CarPlay een geregistreerd handelsmerk van Apple Inc.