Sauber en Alfa Romeo samen verder als Alfa Romeo Racing

Onder de naam Alfa Romeo Racing keren Sauber en Alfa Romeo - twee grote namen uit de geschiedenis van de autosport - in het nieuwe Formule 1-seizoen 2019 terug op de circuits. De rijders van het team, dat vorig jaar nog uitkwam als het Alfa Romeo Sauber F1 Team, zijn de jonge Italiaanse coureur Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen, de wereldkampioen van 2007.

 

Al een jaar na zijn oprichting op 24 juni 1910 maakte Alfa Romeo zijn debuut in een officiële wedstrijd: een regelmatigheidsrace in Modena, die prompt werd gewonnen. Sindsdien heeft het merk overwinningen en podiumplaatsen aaneengeregen in tal van internationale kampioenschappen, waaronder de Formule 1. Als verwijzing naar dit roemrijke raceverleden zijn de auto's waarmee Alfa Romeo Racing dit jaar aan de start verschijnt voorzien van het klavertjeviersymbool dat sinds 1923 alle Alfa Romeo-racewagens siert.

 

De langetermijnsamenwerking tussen Sauber en Alfa Romeo begon in 2018. Tijdens dit eerste seizoen zette het team grote stappen vooruit en uiteindelijk eindigde het op een respectabele achtste plaats in de eindrangschikking. Besloten werd de samenwerking voort te zetten, waarbij het eigendom en management van Sauber ongewijzigd en onafhankelijk blijft. Onder de nieuwe naam Alfa Romeo Racing blijft ook het doel onveranderd: topresultaten neerzetten in de koningsklasse van de autosport.