Testsessies met Kimi Räikkönen en Antonio Giovinazzi op historische Alfa Romeo-testbaan

Op het beroemde Balocco-testcomplex halverwege Turijn en Milaan, maakten de rijders van het 'Alfa Romeo Racing' Formule 1-team hun opwachting voor een testdag die doordrenkt was van Alfa Romeo's traditie en passie voor de autosport. Het was hier dat allereerste racewagens van het fameuze Autodelta-team werden geprepareerd. Maar ook in de decennia daarvoor had Alfa Romeo al de nodige overwinningen en podiumplaatsen aaneengeregen in tal van internationale kampioenschappen, waaronder de Formule 1. Zo won Nino Farina in 1950 de eerste wereldtitel met de Alfa Romeo 158 'Alfetta' en herhaalde Juan Manuel Fangio dit huzarenstuk een jaar later met de 159 'Alfetta'.

 

Sinds kort is dit glorieuze erfgoed toevertrouwd aan het nieuwe 'Alfa Romeo Racing'-team, dat met Antonio Giovinazzi en oud-wereldkampioen Kimi Räikkönen de eer van het merk in het seizoen van 2019 hoog zal proberen te houden. Tijdens de testritten op Balocco voelden de Finse routinier en de jonge, getalenteerde Italiaan zich direct thuis: ze mochten hun rijkunsten vertonen op de beroemde 'Pista Prove Alfa Romeo', een 5,6 kilometer lange testbaan die alle uitdagingen van een Formule 1-circuit biedt. Een betere setting voor het demonstreren van de rijkwaliteiten van de huidige Alfa Romeo-seriemodellen is nauwelijks denkbaar.

 

Met de Formule 1-rijders achter het stuur werden de Giulietta, Giulia Quadrifoglio en Stelvio Quadrifoglio onderworpen aan een serie opwindende rijproeven. Daarnaast werden er opnamen voor circuitvideo's gemaakt. Met beide Quadrifoglio-modellen, voorzien van het klavertjevier-symbool dat sinds 1923 alle racewagens van Alfa Romeo siert, werden de grenzen van hun verfijnde ondersteltechniek opgezocht. En natuurlijk werden ook het vermogen van 510 pk en het koppel van 600 Nm van de mede door Ferrari ontwikkelde aluminium 2.9 V6 bi-turbomotor ten volle aangesproken.

 

Naast deze twee modellen die een nieuw tijdperk voor het merk hebben ingeluid, werd ook de Giulietta aan de tand gevoeld. Stijlvol en sportief als vanouds, wist de nieuwe generatie van deze compacte hatchback te overtuigen met zijn dynamische, maar veilige rijeigenschappen. Daarmee bewees hij zich eens te meer als de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een auto die technisch raffinement verenigt met typisch Italiaans karakter. Al met al was het een schitterende dag op Balocco, dat Alfa-rood kleurde als voorbode op wat een sensationeel raceseizoen belooft te worden!

 

 

Turijn, 13 februari 2019