ALFA ROMEO DESIGN
  • ITALIAANS STIJLICOON
  • UNIEK DNA
  • FUNCTIONELE SCHOONHEID
  • COMPROMISLOZE BENADERING
  • AUTO’S VOOR GEPASSIONEERDE RIJDERS
  • DE KUNST VAN DE MATERIAALKEUZE
  • VOORTGEKOMEN UIT DE VISIE VAN MENSEN DIE DURVEN TE DROMEN

ITALIAANS STIJLICOON

Sinds de oprichting in 1910 is het merk Alfa Romeo uitgegroeid tot een autosportlegende en een symbool van Italiaans design en technisch vakmanschap. Een uniek samengaan van harmonieuze lijnen, evenwichtige proporties en dynamisch karakter stond aan de wieg van auto’s die nergens anders en door niemand anders hadden kunnen worden gemaakt. Die geheel eigen benadering is inmiddels wereldwijd bekend geraakt als een schoolvoorbeeld van Italiaanse stijl. Andere merken bouwen auto’s, Alfa Romeo creëert ze.

ITALIAANS STIJLICOON
UNIEK DNA

UNIEK DNA

De creaties van Alfa Romeo hebben zich altijd onderscheiden door een design dat puur, functioneel en vrij van overbodige opsmuk is. Elke auto die in de ruim honderd jaar lange historie van het merk is ontworpen, is onmiddellijk herkenbaar aan een paar opvallende familietrekken. De karakteristieke, uit drie elementen bestaande Alfa-grille vormt een van de meest herkenbare 'gezichten' in de automobielwereld. Van opzij gezien, kenmerkt elke Alfa Romeo zich door een strakke lijn met enkele subtiele welvingen die de aerodynamische elegantie accentueren. De achterkant is altijd gespierd, om de kracht te illustreren die in elk model schuilt.

FUNCTIONELE SCHOONHEID

FUNCTIONELE SCHOONHEID

Alfa Romeo’s stylingelementen hebben niet alleen een esthetisch doel. De ontwerpers en technici werken nauw samen om de beste oplossingen te vinden op het gebied van stijl en rijdynamiek. Het uiterlijk kenmerkt zich altijd door harmonieuze en essentiële vormen: elke Alfa Romeo oogt als een toonbeeld van organische kracht. Hierin weerspiegelt zich ook de niet-aflatende zoektocht naar gewichtsbesparing door uitgebreide toepassing van lichtgewichtmaterialen. Elke lijn en iedere vorm komt staat bovendien in dienst van een minimale luchtweerstand en een ideale gewichtsverdeling.

COMPROMISLOZE BENADERING

COMPROMISLOZE BENADERING

De mensen achter het Alfa Romeo-design worden gedreven door een grenzeloze voorliefde voor prestaties, schoonheid en kwaliteit. Ondanks de technische uitdagingen die elk nieuw project met zich meebrengt, blijft creativiteit altijd het uitgangspunt: dit stelt Alfa Romeo in staat een solide eenheid tussen auto en bestuurder te smeden. Alleen door deze continue innovatie op het snijvlak van styling en prestaties, kan de focus van het product naar de mens worden verlegd.

AUTO’S VOOR GEPASSIONEERDE RIJDERS

AUTO’S VOOR GEPASSIONEERDE RIJDERS

Achter het stuur van een Alfa Romeo ervaart elke rijder de ongekende sensatie om zich één met de auto te voelen. De cockpit is rondom de bestuurder ontworpen. De technologie aan boord is naadloos opgenomen in de omgeving. De fysieke interfaces vormen de basis tot een unieke sportieve rijbeleving: elk bedieningselement is even duidelijk als intuïtief, er is geen plaats voor dingen die alleen maar de aandacht van de bestuurder afleiden.

DE KUNST VAN DE MATERIAALKEUZE

DE KUNST VAN DE MATERIAALKEUZE

Interieurdesign is bij Alfa Romeo het resultaat van een sterk besef van het doel van de auto in relatie tot het verlangen van de bestuurder naar een superieure rijervaring. Het roemruchte verleden en de technisch vooruitstrevendheid van het merk vormen de belangrijkste inspiratiebronnen bij de materiaalkeuzes. De hoogwaardige bekledingsstoffen en ledersoorten, de details van echt hout en aluminium en de hightech oppervlakken vormen samen niet alleen een bijzonder fraai geheel, maar versterken ook de kwaliteitsbeleving bij aanraking. Daarnaast raakt ook de zoektocht naar een zo laag mogelijk gewicht het interieurdesign: de toepassing van koolstofvezel is in de nieuwste Alfa Romeo-modellen meer dan louter decoratief.

VOORTGEKOMEN UIT DE VISIE VAN MENSEN DIE DURVEN TE DROMEN

VOORTGEKOMEN UIT DE VISIE VAN MENSEN DIE DURVEN TE DROMEN

Alfa Romeo is meer dan een autofabriek: elke Alfa Romeo is veel meer dan gewoon een auto. Alfa Romeo kiest voor een andere weg dan andere autofabrikanten. Auto's ontwerpen is voor ons een soort obsessie, een levenshouding, gebaseerd op passie.” Deze woorden van Alfa Romeo’s legendarische designchef Orazio Satta Puliga vormen nog steeds onze inspiratiebron. In samenwerking met Alfa Romeo’s eigen Centro Stile hebben de grootste Italiaanse autodesigners en de beroemdste carrosseriebouwers in de loop der jaren voor het merk gewerkt: Mario Boano, Marcello Gandini, Franco Scaglione, Ercole Spada, Pininfarina, Bertone, Giugiaro, Zagato, Touring Superleggera en vele, vele anderen.