Alfa Romeo’s Historie
  • Merkgeschiedenis
  • PASSIE VOOR RACEN
  • HART EN ZIEL
  • MEER INFO

HET ONTSTAAN VAN EEN LEGENDE

Op 24 juni 1910 werd in Milaan een nieuwe autofabriek opgericht onder de naam A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobili). Enkele jaren later nam de Napolitaanse ondernemer Nicola Romeo het bedrijf over, waarna hij de naam veranderde in Alfa Romeo.

Van de 24 HP – de allereerste Alfa – tot het groene Quadrifoglio-embleem. Van legendarische coureurs als Tazio Nuvolari en Enzo Ferrari, tot Nino Farina en Juan Manuel Fangio. Van de overwinning in het allereerste wereldkampioenschap in de autosport met de P2, tot de zege in het eerste Formule 1-wereldkampioenschap met de Alfetta 158. Van de Giulietta tot de Spider, van de Giulia-dynastie tot het Tipo 33-project. Herontdek met FCA Heritage de uitzonderlijke prestaties, auto's en mensen die aan de basis stonden aan de totstandkoming van de Alfa Romeo-legende.

ONTDEK ONZE GESCHIEDENIS
PASSIE VOOR RACEN

HERITAGE SERVICES

FCA Heritage biedt een reeks services specifiek voor kenners, bezitters en verzamelaars van klassieke Alfa Romeo's.

U kunt hier onder andere de historie van uw Alfa-klassieker laten nagaan en op basis van de uitkomst een Certificaat van oorsprong aanvragen. Ook kunt u uw auto op echtheid laten controleren om een Certificaat van echtheid te verkrijgen. Tot slot kunt u uw klassieke Alfa Romeo door de specialisten van FCA Heritage laten repareren of restaureren om zijn tijdloze schoonheid nieuwe glans te geven.

ONTDEK ONZE SERVICES
HART EN ZIEL

RELOADED BY CREATORS

Met het programma 'Reloaded by Creators' biedt FCA Heritage geselecteerde klassieke Alfa Romeo's te koop aan die geheel in originele staat zijn teruggebracht.

Zo kunt u de eigenaar worden van een in topconditie verkerende historische Spider, 8C Competizione of Giulia Sprint GT, waarbij de echtheid en originaliteit zijn gegarandeerd door het merk dat ze heeft gebouwd. Bekijk het actuele aanbod in de virtuele showroom van het Reloaded by Creators-programma en kijk of de Alfa van uw dromen erbij staat!

BEZOEK DE SHOWROOM
MEER INFO

MEER INFO